ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ / Μελιτζανοσαλάτα με λευκή μελιτζάνα

Μελιτζανοσαλάτα με λευκή μελιτζάνα

Η λευκή μελιτζάνα ή η μελιτζάνα της Σαντορίνης όπως θα τη βρούμε όχι μόνο δεν είναι τεχνητή αλλά είναι από τις πρώτες που ήρθαν στην Ευρώπη εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ο αρχικός σπόρος τα ‘’κειμήλια’’ όπως λεγόταν η παραδοσιακή ποικιλία έδιναν μικροκαμωμένο καρπό σε σχήμα ωοειδές.


Έχει καθιερωθεί η καλλιέργεια της στη Σαντορίνη λόγο της μορφολογίας του εδάφους που δεν αφήνει αυτή τη πικράδα της κλασικής μελιτζάνας. Θα την απολαύουμε ψητή, τηγανιτή, μελιτζανοσαλάτα.

Πάμε όμως να δούμε μια πολύ νόστιμη και δροσερή συνταγή για μελιτζανοσαλάτα.

Υλικά
3 μεγάλες λεύκες μελιτζάνες ( ή φλάσκες)
1 σκελίδα σκόρδο
100ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι
1 πιπεριά (κόκκινη , κίτρινη)
50γρ καρύδια (θρυμματισμένα)
Αλάτι πιπέρι
100γρ φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ στο φούρνου. Χαράζουμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ενώ είναι ζεστές τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτό να φύγει η υγρασία.

Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και προσθέτουμε το σκόρδο (προσωπικά μου αρέσει ψιλοκομμένο αλλά μπορούμε και να το λιώσουμε), ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρεδάκια και το καρύδι θρυμματισμένο.

Μπορούμε να προσθέσουμε φέτα, είναι ιδανικός συνδυασμός.
Διατηρείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα σε μπολ.
Καλή επιτυχία!!!

Διαβάστε την συνέχεια...