ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Μερικές φορές όταν μια πόρτα κλείνει, ένα ολόκληρο Σύμπαν ανοίγει

Μερικές φορές όταν μια πόρτα κλείνει, ένα ολόκληρο Σύμπαν ανοίγει

Όταν κλείνετε μια πόρτα, συνήθως δεν το κάνετε λόγω υπερηφάνειας ή δειλίας. Το κάνετε επειδή δεν παίρνετε πίσω αυτά που δίνετε, επειδή δεν έχετε την θέληση πλέον, επειδή τα κομμάτια του παζλ δεν ταιριάζουν με τις διαθέσεις και τα όνειρα σας. Τότε περνάτε το κατώφλι του φόβου για να ανοίξετε καινούργιες πόρτες.

Ωστόσο, ακόμα και αν σας είναι πολύ γνωστό το «όταν μια πόρτα κλείνει, ανοίγει μια άλλη», υπάρχουν διακριτικές διαφορές που πρέπει να θυμάστε.

Αυτές οι καινούργιες πόρτες, τα νέα σύμπαντα γεμάτα με ευκαιρίες, δεν εμφανίζονται απλώς μαγικά. Πρέπει να βγείτε και να τα ψάξετε, πρέπει να συμφιλιωθείτε μαζί τους και να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένους μηχανισμούς για να συμβεί αυτό.

 

«Η πόρτα για την ευτυχία ανοίγει εσωτερικά, απλώς πρέπει να κάνετε λίγο στην άκρη για να την ανοίξετε, επειδή αν προσπαθήσετε να την σπρώξετε θα κλείσει για ακόμα μια φορά.»

Όλοι υποφέρουμε κάποιες φορές από την ανίατη συνήθεια του να συντονιζόμαστε στο ίδιο συναισθηματικό κανάλι: σε αυτό της ταλαιπωρίας, της προσήλωσης στα χαμένα πράγματα, των αναμνήσεων γι αυτά που δεν πετύχαμε ποτέ, και αυτό της πικρίας όλων των απογοητεύσεων που βιώσαμε. Με κάποιον τρόπο, στην άβυσσο των πολύπλοκων συναισθημάτων, αυτό που κάνουμε συχνά είναι να αφήνουμε έναν άπειρο αριθμό πορτών ανοιχτές με μια ταμπέλα που λέει «σε περίπτωση ανάγκης».

Αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε και να νιώσουμε τον αέρα που φυσάει από αυτές τις μισάνοιχτες πόρτες. Είναι ένας κρύος αέρας που δίνει την αίσθηση του σταματημένου χρόνου, των στεγνών δακρύων και των ανεκπλήρωτων ονείρων. Αυτός ο αέρας φέρει την ηχώ των φωνών που κάποτε μας έβλαψαν.

Είναι απαραίτητο να κλείσετε αυτές τις πόρτες, για το καλό τις συναισθηματικής ισορροπίας και υγείας σας.
Οι πόρτες που δεν τολμάμε να κλείσουμε
Πριν μιλήσουμε για τα σύμπαντα που υπάρχουν περιμένοντας πίσω από πολλές πόρτες με το όνομα σας γραμμένο πάνω τους, ας εξετάσουμε καλύτερα τις πόρτες που δεν έχετε κλείσει. Τι περιέχει το να κλείσετε ένα κεφάλαιο, να αφήσετε μια δουλειά ή να λήξετε μια σχέση;

 

Σημαίνει, πάνω από όλα, να ξέρετε πώς να τα αφήσετε, κάτι για το οποίο κανείς δεν μας προετοιμάζει. Έχουμε πειστεί από την κοινωνία ακόμα και από την ανατροφή μας ότι πρέπει να διατηρούμε τα πάντα χωρίς να λήγουμε τίποτα.

Ωστόσο, αν σκεφτείτε αυτή την λεπτή πράξη θάρρους για λίγο, θα συνειδητοποιήσετε ότι η απλή πράξη του να ωριμάσετε, να αναπτυχθείτε και να αποκτήσετε μια συγκεκριμένη ποιότητα ζωής περιέχει το να μάθετε να κλείνετε πόρτες, όλες τις πόρτες που φέρνουν ανεπιθύμητους ανέμους.

Η ζωή μας αναγκάζει συνεχώς να παίρνουμε αποφάσεις ώστε να είμαστε χαρούμενοι. Ωστόσο, αν δεν τολμήσετε να διαβείτε αυτό το κατώφλι και να κλείσετε με δύναμη την πόρτα σε αυτά που σας βλάπτουν και που σας φθείρουν, το μόνο πράγμα που αφήνετε να φύγει είναι η ίδια σας η ευτυχία.

 

Επειδή μην ξεχνάτε, πως ευτυχία δεν έχει τιμή αλλά έχει κανόνες, και ένας από αυτούς είναι να τολμάτε να είστε θαρραλέοι. Τελικά, πρέπει να υποχρεώσουμε τον εαυτό μας να προχωρήσει και να ανοίξουμε την καρδιά μας σε νέες εμπειρίες με μια υγιή δόση δύναμης και κουράγιου.

Κλειδιά για να κλείσετε ένα κεφάλαιο
Κολλάμε σε λόγια που δεν είπαμε όταν είχαμε την ευκαιρία αλλά φοβόμασταν πολύ. Μας βαραίνουν οι χαμένες ευκαιρίες και τα άπειρα «γιατί;» στα οποία ποτέ δεν θα πάρουμε απάντηση. Υπήρξαν πολλές φορές που κοιτάξαμε το παρελθόν και είδαμε το παρόν να ξεθωριάζει, και αυτό δεν είναι ούτε υγιές ούτε φυσικό.

«Όταν μια πόρτα ευτυχίας κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Αλλά συχνά κοιτάμε τόσο πολύ την κλειστή πόρτα που δεν βλέπουμε αυτή που άνοιξε για εμάς». -Έλεν Κέλερ-

 

 

Κανένας δεν μπορεί να ζει σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Είτε προχωράτε μπροστά, ή γίνεστε ένας όμορφος σελιδοδείκτης που παραμένει για πάντα στο πιο οδυνηρό κεφάλαιο ενός βιβλίου, χωρίς να αφήνετε τον εαυτό σας να ανακαλύψει πως τελειώνει η ιστορία σας. Αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να κλείσετε την πόρτα, να αλλάξετε σελίδα και να γίνετε αυτοί που πραγματικά είστε.

Στρατηγικές για να ολοκληρώσετε ένα στάδιο και να βρείτε ένα καινούργιο προσωπικό σύμπαν
Το να κλείσετε μια πόρτα δεν είναι ακριβώς εύκολο. Επειδή δεν αφήνετε απλώς πίσω σας αυτά που σας κάνουν δυστυχισμένους. Μερικές φορές επίσης πρέπει να αφήσετε συγκεκριμένα πράγματα με τα οποία ταυτιζόσασταν, που ήταν δικά σας και σας έκαναν χαρούμενους.

 

Ας δούμε μερικές στρατηγικές.

Εφαρμόστε την προσωπική υπευθυνότητα κατά την διάρκεια ενός διαλόγου με τον εαυτό σας. Αναρωτηθείτε σε τι προσκολλάστε, ποιος σας κρατάει από το να κάνετε αυτό το βήμα και να κλείσετε την πόρτα. Ορίστε τους φόβους σας, δώστε τους ένα όνομα, και προσπαθήστε να τους αιτιολογήσετε. Και αναρωτηθείτε αν σε μερικά χρόνια θα θέλετε να είστε στο ίδιο σημείο που βρίσκεστε τώρα.
Γνωρίστε τις δυνάμεις σας. Έχετε ταλέντα, οπότε τονίστε τις αρετές, τις αξίες και τα επιτεύγματα σας. Και να θυμάστε ότι οι δυνάμεις σας περιλαμβάνουν τους ανθρώπους που πραγματικά σας αγαπούν και σας υποστηρίζουν.
Σχεδιάστε ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον σας. Οραματιστείτε που και πως θα θέλετε να είστε σε μισό χρόνο. Βυθιστείτε στο θετικό αίσθημα που συνοδεύει αυτές τις εικόνες. Ενσωματώστε τες μέσα σας.
Προχωρήστε μπροστά χωρίς επιπλέον βάρος. Αφήστε τα όλα πίσω και προχωρήστε μπροστά με ελαφριά καρδιά, ήρεμο μυαλό και ανοιχτά μάτια. Προχωρήστε χωρίς μίσος, χωρίς μνησικακία και χωρίς τα φορτία που κουβαλούσατε τα οποία σας αρρώσταιναν με συναισθηματικό βάρος και σας κρατούσαν αιχμάλωτους.
Κλείστε την πόρτα και κοιτάξτε γύρω σας με ανανεωμένη ελπίδα. Είστε ακόμα ένα αστέρι στο σύμπαν αναζητώντας νέες και θαυμάσιες ευκαιρίες. Μπορείτε να τις νιώσετε;

 

 

awakengr.com