Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / Μία Κρητικιά πίσω από τα τιμόνια των διώροφων λεωφορείων στην Αγγλία!

Μία Κρητικιά πίσω από τα τιμόνια των διώροφων λεωφορείων στην Αγγλία!

Νίκη Βουτυράκη, επαγγελματίας οδηγός από το Λασίθι και συγκεκριμένα από το Παλαίκαστρο Σητείας. Η κρίση την ανάγκασε να φύγει για την Μεγάλη Βρετανία! Την ανάγκασε να κυνηγήσει το δικό της όνειρο, μακριά από την πατρίδα.

Και το κατάφερε! Είναι η πρώτη επεγγελματίας οδηγός από την Κρήτη-ίσως και από την Ελλάδα- που έχει καταφέρει να πάρει πιστοποίηση για διώροφο λεωφορείο στην Αγγλία, όπου τα “κόκκινα” είναι το σήμα κατατεθέν της χώρας.

Η Νίκη μίλησε στο Parakritika.gr για την εμπειρία της, για τους Έλληνες που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, τον κοροναϊό, αλλά και το πόσο της λείπει η Κρήτη.


Σου λείπει η Ελλάδα, η Κρήτη;

Ναι… Δεν υπάρχει στιγμή που να μη σκέφτομαι την Ελλάδα, την Κρήτη, τους φίλους και συγγενείς που έχω αφήσει πίσω… να μην σκέφτομαι τι να κάνουν, πως περνάνε, που να βρίσκονται την κάθε στιγμή… μου λείπουν όλα αυτά, μου λείπει η Ελλάδα, η Κρήτη, το Παλαίκαστρο, αλλά προσπαθώ να μην με παίρνει από κάτω εδώ μόνη που βρίσκομαι και απλά να κάνω θετικές σκέψεις, ότι σύντομα θα καταφέρω να γυρίσω πίσω ξανά στην πατρίδα μου…

Έχουμε την καλύτερη και ομορφότερη χώρα του κόσμου και απλά δεν το ξέρουμε… έχουμε αφήσει χωρίς κανένα έλεγχο, να μας κυβερνάνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις που έχουν περάσει από την Ελλάδα και να μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, χωρίς να νοιάζονται για την χώρα αυτή, το πόσο μεγάλη ιστορία έχει, για το πολιτισμό της που μεγαλύτερος δεν έχει περάσει ποτέ, για τους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που παρόλο που δεν είναι Έλληνες, διαβάζουν την ιστορία μας, μας λατρεύουν και θα έδιναν τα πάντα για να γίνονταν κι αυτοί έλληνες … κρίμα πραγματικά κρίμα… να έχουμε μια χώρα που την ζηλεύουν όλοι, κι εμείς να την καταντάμε κάθε χρόνο και χειρότερα…

Τι λέει η κοινότητα εκεί και πως είναι τα πράγματα με τον κορωνοϊό;

 

 

 

Εδώ στην Αγγλία, υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που έχουν έλθει τα τελευταία 7 χρόνια, ψάχνοντας ένα καλύτερο αύριο και χτίζοντας το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους… Οι Ελληνικές κοινότητες που δημιουργούνται σε διάφορα ξένα κράτη, συνήθως είναι ποιο ενωμένες και δυνατές, παρά όταν βρίσκονται στην ίδια την Ελλάδα.

Το έχουμε αυτό οι Έλληνες, μπορεί στην ίδια πόλη ή γειτονιά να μην μιλιόμαστε καν, κι όταν βρεθούμε στο εξωτερικό να υποστηρίζει ο ένας τον άλλο σαν να είμαστε φίλοι. Τουλάχιστον είναι καλό αυτό. Οι διάφορες Ελληνικές κοινότητες που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Αγγλία, έχουν δημιουργήσει αντίστοιχες σελίδες στα social media, κι έτσι εύκολα μπορεί κάποιος νέος που έρχεται ή πρόκειται να έλθει στην Αγγλία, να πάρει πραγματικές πληροφορίες ακόμα και βοήθεια σε ότι χρειαστεί.

Τώρα όσον αφορά τον κορωνοϊό, δεν ξέρω αν πραγματικά υπάρχει, αν είναι ένα παιχνίδι των ισχυρών ή όντως κάποια επιδημία που εξελίσσετε στις μέρες μας. Ότι όμως από όλα αυτά κι αν είναι, σίγουρα θα πρέπει να προσέχουμε, γιατί αρκετοί άνθρωποι δίπλα μας βρήκαν τραγικό θάνατο. Στο δικό μου επάγγελμα πέθαναν περίπου 30 οδηγοί στο Λονδίνο, μέχρι να το πάρουν το θέμα λίγο ποιο σοβαρά οι αρμόδιοι και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όλη όμως την περίοδο της καραντίνας, παρόλο που δούλευα καθημερινά, έβλεπα δεκάδες χιλιάδες άτομα να κυκλοφορούν και να συνωστίζονται όπως πριν, χωρίς να είναι τα καταστήματα ανοικτά και χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας ή να φοβούνται οι περισσότεροι. Βέβαια με λύπη μου ανακάλυψα ότι όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ελλάδα, έδειχναν άλλα για την Αγγλία και το Λονδίνο, από ότι στην πραγματικότητα γίνονταν εδώ… Αυτό με προβλημάτισε αρκετά, για την λαθος παραπληροφορηση.

 

 

Τέλος, τι θα συμβούλευες νέους ανθρώπους που θέλουν αν φύγουν από την Ελλάδα;

Ένα μόνο πράγμα… πηγαίνετε παντού, κυνηγήστε τα όνειρα σας και τις ευκαιρίες που μπορούν να σας δοθούν, κάντε αν μπορείτε ένα γερό κομπόδεμα, αλλά επιστρέψτε στην Ελλάδα. Είναι κρίμα να έχουμε μια τέτοια χώρα που όλοι θέλουν να έλθουν κι εμείς να την εγκαταλείπουμε… απλά πρέπει να εκλέγουμε ανθρώπους που μπορούν να την πάνε ψηλά την χώρα μας… την Ελλάδα μας… γι αυτό ας μην μένουμε αμέτοχοι από τις εξελίξεις…

 

parakritika