ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Μητέρα μοιράζεται την στιγμή που γεννήθηκε πρόωρα το νεκρό μωρό της

Μητέρα μοιράζεται την στιγμή που γεννήθηκε πρόωρα το νεκρό μωρό της

Μια συντετριμμένη νεαρή μητέρα μίλησε με μεγάλη ειλικρίνεια για την πρόωρη γέννηση του μωρού της στις 32 εβδομάδες κύησης.

Η Κρίστι Γουάτσον από την Βικτώρια ένιωσε η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο όταν έμαθε ότι είναι έγκυος. Της φάνηκε σαν θαύμα αφού αυτή η εγκυμοσύνη ήρθε μετά από 3 αποβολές. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης άρχισε να έχει πρήξιμο στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια της, να έχει θολή όραση και τρομερούς πονοκεφάλους. Όλα αυτά διήρκεσαν για αρκετές εβδομάδες.

Μετά την 26η εβδομάδα άρχισε να συναντιέται με πολλούς γιατρούς εντός και εκτός νοσοκομείου για να μιλήσει για τους τρομερούς πόνους της. Ωστόσο, κάθε φορά της έλεγαν ότι αυτά είναι φυσιολογικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης και την έστελναν σπίτι με ένα Panadol. Την 32η εβδομάδα κύησης η 20χρονη κοπέλα παραλίγο να χάσει την ζωή της επειδή δεν είχε διαγνωστεί η προεκλαμψία της μέχρι την στιγμή που ανακάλυψε ότι ο αγέννητος γιος της είχε πεθάνει μέσα στην μήτρα της.

“Εκείνο το πρωινό είχα πάει μόνη μου στο νοσοκομείο για να πληροφορηθώ 2 ώρες αργότερα ότι το μωρό μου είχε ήδη πεθάνει”, ανέφερε η Κρίστι. “Το χειρότερο πράγμα για την προεκλαμψία είναι ότι δεν μου είπα ότι την είχα μέχρι την στιγμή που μια νοσοκόμα κάθισε στην άκρη του κρεβατιού όταν ήμουν 32 εβδομάδων έγκυος και μου είπε ότι ο μικρός μου Κάισεν δεν είχε πια καρδιακό παλμό”, πρόσθεσε. “Είναι τα λόγια που δεν θέλεις ποτέ να ακούσεις, τα λόγια που δεν πιστεύεις ότι θα ακούσεις σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης. Από την 26η εβδομάδα ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.” “Το πρήξιμο στα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο, η θολή όραση, οι τρομεροί πονοκέφαλοι που διαρκούσαν εβδομάδες, η ασταθής πίεση…ήξερα ότι όλα αυτά δεν ήταν φυσιολογικά συμπτώματα εγκυμοσύνης.”

Το σώμα μου πάλευε για πολύ καιρό και πολύ σκληρά για να κρατήσει το μωρό μου ζωντανό που στο τέλος πήρε την δική του ζωή για να σώσει την δική μου.” Η προεκλαμψία είναι μια πολυσυστηματική διαταραχή αγνώστου αιτιολογίας που συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της κύησης μετά τις είκοσι εβδομάδες ή στην περίοδο της λοχείας και επηρεάζει τόσο τη μητέρα όσο και το έμβρυο.

[dailymail]