ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Μητέρα που θήλαζε την κόρη της μέχρι τα 9 της υποστηρίζει..

Μητέρα που θήλαζε την κόρη της μέχρι τα 9 της υποστηρίζει..

Μια μητέρα 4 παιδιών αποκάλυψε πως θήλαζε την μικρότερη κόρη της μέχρι την ηλικία των 9 ετών. Η μητέρα σταμάτησε τον θηλασμό όταν η κόρη της της είπε ότι δεν ήθελε άλλο μητρικό γάλα. Η Σάρον Σπινκ από το βόρειο Γιορκσάιρ ανέφερε ότι ο παρατεταμένος θηλασμός δημιούργησε ένα δια βίου δέσιμο ανάμεσά τους και η κόρη της έχει μια καλή υγεία χάρη στις θρεπτικές ουσίες του μητρικού γάλακτος.

Η μαθήτρια αποφάσισε να σταματήσει να πίνει το γάλα της μαμάς πριν από 8 εβδομάδες και αυτή της η απόφαση υποστηρίχθηκε από την Σάρον. Η Σάρον ανέφερε ότι τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα καθώς κάποιοι άνθρωποι χαρακτήρισαν τον παρατεταμένο θηλασμό της ως παιδική κακοποίηση.

Η 50χρονη μητέρα υποστηρίζει ότι θέλει να σπάσει το στίγμα του θηλασμού για τα μεγαλύτερα παιδιά και πιστεύει ότι υπάρχουν πολλές μητέρες που κάνουν το ίδιο. Η Σάρον υποστηρίζει ότι ήταν αποφασισμένη να θηλάσει την Σάρλοτ επειδή δεν κατάφερε να το κάνει με τα άλλα 3 παιδιά της, την 30χρονη Κιμ, την 28χρονη Σάρα και την 12χρονη Ίζαμπελ. “Όταν γέννησα την Σάρλοτ αποφάσισα να κάνω φυσικό απογαλακτισμό. Είναι καλό για το παιδί να ελέγχει το πότε θέλει να θηλάσει και πότε όχι αντί να το αναγκάζεις να πιει γάλα”, ανέφερε η 50χρονη μητέρα. “Απογαλακτίστηκε φέτος και η διαδικασία έγινε σταδιακά.

Η επιλογή ήταν δική της”, πρόσθεσε. “Θήλαζε περίπου μια φορά τον μήνα αν δεν αισθανόταν καλά ή αν αισθανόταν λίγο πεσμένη.

Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο καιρό περνούσε χωρίς να θηλάζει.” “Τώρα, δεν έχει θηλάσει εδώ και 2 μήνες. Μου είχε πει ότι θα σταματήσει όταν κλείσει τα 10 πράγμα που θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο αλλά από ότι φαίνεται θα γίνει νωρίτερα αν και θα της είχα επιτρέψει να θηλάζει για όσο ήθελε”, ανέφερε η Σάρον. “Δεν με στεναχωρεί που σταμάτησε να θηλάζει. Νομίζω ότι αν είχε σταματήσει ξαφνικά θα με στεναχωρούσε λίγο αλλά είναι ωραίο που το τέλος ήρθε φυσικά και σταδιακά.” Η Σάρον ελπίζει ότι η Σάρλοτ θα θυμάται “το αίσθημα της ασφάλειας και της αγάπης” όταν μεγαλώσει.

[dailymail]

 

Διαβάστε την συνέχεια...