ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Μωρό γεννήθηκε με καισαρική τέσσερις μήνες μετά το θάνατο της μητέρας του

Μωρό γεννήθηκε με καισαρική τέσσερις μήνες μετά το θάνατο της μητέρας του

Οι γιατροί ήταν έτοιμοι να απενεργοποιήσουν την υποστήριξη – αλλά έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν έναν κτύπο καρδιάς μέσα στο «νεκρό» σώμα της γυναίκας.

Για τέσσερις μήνες, οι γιατροί κρατούσαν ζωντανό ένα μωρό μέσα σε μια «νεκρή» γυναίκα – ελπίζοντας ότι το παιδί θα επιβιώσει, την ώρα που η μητέρα του είχε ορισθεί από τους γιατρούς ως εγκεφαλικά νεκρή.

 

Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, ο μικρός Lourenco Salvador γεννήθηκε υγιής – 107 ημέρες μετά από τη μέρα που η μητέρα του, Σάντρα, υπέστη μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία μετά από παράπονα για πονοκέφαλο.

Η ιατρική υποστήριξη στη γυναίκα έχει πλέον απενεργοποιηθεί.
Οι γιατροί ήταν έτοιμοι να απενεργοποιήσουν την υποστήριξη – αλλά έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν έναν κτύπο καρδιάς μέσα στο «νεκρό» σώμα της γυναίκας.

Ο 30χρονος πατέρας Miguel, ο οποίος ζει κοντά στη Λισαβόνα, δήλωσε σε συνέντευξη στην Daily Mirror, «Η γυναίκα μου εισήχθη το Σάββατο και επρόκειτο να βγάλουμε την πρίζα την Κυριακή. Στη συνέχεια, έκαναν μια εξέταση και άκουσαν τον κτύπο μιας καρδιάς και ο γιατρός είπε,”Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ξαναδει ένα νεκρό άτομο με ένα ζωντανό μωρό μέσα του” ».

 

 

«Ήμουν τόσο απασχολημένος με τη θλίψη του θανάτου της γυναίκας μου και ξαφνικά ένιωσα μια μεγάλη χαρά. Ήταν παράξενο. Ήλπιζα ο γιος μου να επιβιώσει, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν ένας μακρινός στόχος. Ήταν πολύς καιρός οι 32 εβδομάδες που έπρεπε να περιμένουμε. Κάθε μέρα φοβόμουν το τηλεφώνημα στο οποίο θα άκουγα ότι δεν ζει πια»

 

Credit φωτο: Andy Commins/ Daily Mirror