ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Μυστήριο με μωρό που γεννήθηκε με 12 δόντια – Άφωνοι οι γιατροί | Video

Μυστήριο με μωρό που γεννήθηκε με 12 δόντια – Άφωνοι οι γιατροί | Video

Έκπληκτοι ήταν οι γιατροί οι οποίο όταν εξέτασαν νεογέννητο είδαν πως γεννήθηκε με 12 δόντια. Για το σπάνιο φαινόμενο μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (1/3) ο μαιευτήρας και γυναικολόγος Δημοσθένης Ιωάννου.

Το μωράκι όπως επεσήμανε ο Δημοσθένης Ιωάννου ήρθε στη ζωή πριν από λίγες ημέρες ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ ο μαιευτήρας δήλωσε πως δεν είναι καθόλου σύνηθες να γεννιούνται τα μωρά με δόντια, πόσο μάλιστα με 12.

«Πρόκειται για 1 στις 100.000 γεννήσεις», ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

«Οι παιδοδοντίατροι που εξέτασαν το μωρό συνειδητοποίησαν πως μερικά από αυτά ήταν νεογιλά και άλλα μόνιμα. Μάλιστα, επειδή μερικά από αυτά κουνιόντουσαν χρειάστηκε να τα αφαιρέσουν. Το παιδάκι τώρα είναι μαζί με τη μαμά του και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο» σημείωσε.

Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τις δηλώσεις του μαιευτήρα – γυναικολόγου είναι πως και ο πατέρας του μωρού είχε γεννηθεί με δόντια. Μάλιστα μετά από συζήτηση με την οικογένεια διαπιστώθηκε πως και ι ο πατέρας του πατέρα είχε γεννηθεί με δόντια, το ίδιο και ο παππούς, η προγιαγιά και ο προ προπάππους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και οι επιστήμονες αποκαλούν τα εν λόγω δόντια «γενέθλια». Το σύνηθες στα παιδιά είναι τα πρώτα δόντια να εμφανίζονται μετά τους έξι πρώτους μήνες.

newsbeast.gr