ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / «Να Μου Κόψετε Τα Χέρια Αν Γίνει Καλά Αυτή Η Κοπέλα» Θαύμα Παναγίας Φανερωμένης Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης

«Να Μου Κόψετε Τα Χέρια Αν Γίνει Καλά Αυτή Η Κοπέλα» Θαύμα Παναγίας Φανερωμένης Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης

Θαύμα Παναγίας Φανερωμένης Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης. Δεν είναι το μοναδικό αυτό θαύμα της Μεγαλόχαρης. Έχουν γίνει και πολλά άλλα, σωματικά και ψυχικά…

Θαύμα Παναγίας Φανερωμένης Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης

 

Πάνω από 200 χιλιάδες προσκυνητές υπολογίζονται ότι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Μεγαλόχαρη της Νέας Μηχανιώνας, από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Είναι γνωστό σε όλους, πως η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώνας, είναι μια από τις πιο θαυματουργικές Εικόνες.

 

Τα θαύματα της έχουν μείνει ιστορικά. Ένα έγινε στις 27 Φεβρουαρίου του 1959 ημέρα Σάββατο και ώρα 12-1 μ.μ.

Αυτό το θαύμα έγινε στην Χαρίκλεια Σ., από την Γαλάτιστα Χαλκιδικής, 17 ετών τότε κοπέλα. Τώρα είναι παντρεμένη και μένει στην Θεσσαλονίκη. Η Χαρίκλεια δούλευε ως μοδίστρα, όταν κατάπιε μια καρφίτσα.

Αμέσως της έγινε εγχείριση, και οι γιατροί της αφαίρεσαν την καρφίτσα. Αντί όμως να γίνει καλύτερα η κοπελίτσα, έγινε χειρότερα. Έμεινε συγκεκριμένα 5 μήνες σε νοσοκομείο και 15 μέρες σε κλινικές της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος κατάντησε τελείως παράλυτη. Ήταν απελπιστική η κατάσταση της. Οι γιατροί είχαν παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια, ο δε γιατρός της Γαλάτιστας, είχε πει:

 

«Να μου κόψετε τα χέρια αν γίνει καλά αυτή η κοπέλα».

Επί 4 ημέρες είχε διαρκώς σπασμούς. Στο τέλος την κοινώνησαν και περίμεναν το μοιραίο. Ενώ όλοι βρισκόταν στην θλιβερή αυτή κατάσταση, ο αδελφός της Χαρίκλειας τους παρότρυνε να την πάνε στην Μεγαλόχαρη της Μηχανιώνας. Πήγαν στην Μηχανιώνα και έμειναν δίπλα στην Μεγαλόχαρη, σε ένα κελί, προσευχόμενοι και παρακαλώντας την να κάνει το θαύμα της.

Πράγματι, στις 28 Φεβρουαρίου η Χαρίκλεια επέταξε με τα χέρια της τα κλινοσκεπάσματα και εξέφρασε την επιθυμία να

χαιρετήσει την Εικόνα της Θεομήτορος. Ρίγη κατέλαβαν τους παρευρισκομένους, όταν την είδαν να ασπάζεται την Εικόνα, γεμάτη πληγές. Την άλλη μέρα άναψε μόνη της το κανδήλι της Μεγαλόχαρης. Είχε ξαναπερπατήσει. Κατόπιν παντρεύτηκε.

 

Δεν είναι το μοναδικό αυτό θαύμα της Μεγαλόχαρης. Έχουν γίνει και πολλά άλλα, σωματικά και ψυχικά…

 

fanpage