ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Νέα αεροπορική εταιρία με βάση τα Χανιά – Με υπηρεσίες αεροταξί και πτήσεις στη Σαντορίνη σε 40 λεπτά | Photos
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Νέα αεροπορική εταιρία με βάση τα Χανιά – Με υπηρεσίες αεροταξί και πτήσεις στη Σαντορίνη σε 40 λεπτά | Photos

Μια νέα αεροπορική εταιρία, με έδρα τα αεροδρόμια των Χανίων και της Λάρνακας ανοίγει τα φτερά της και πρόκειται για μια προσπάθεια καθ’ όλα… Κρητική.

«Εδώ και ένα χρόνο συστήσαμε την Alpine Air LTD και πλέον λάβαμε την άδεια από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας (DCA) για εμπορικές ιδιωτικές πτήσεις μεταφοράς επιβατών σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία EASA (European Aviation Safety Agency).

 

Περιοχή κύριων δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι τα FIR Ελλάδος και Κύπρου όπου και θα υλοποιούμε υπηρεσίες αεροταξί και εναέριες περιηγήσεις» δηλώνει στο zarpanews.gr o Γιώργος Αντωνακάκης, Accountable Manager της Alpine Air.

Ο κ. Αντωνακάκης από το 1991 έχει ιδρύσει την Alpine Travel, μια ταξιδιωτική εταιρία που προωθεί και υλοποιεί διακοπές περιπέτειας στη φύση με πολύ μεγάλη δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και τα τρία τελευταία χρόνια έχει βραβευθεί ως παγκοσμίως η καλύτερη εταιρία για family active holidays, καθώς και leaders in mountaineering holidays.

“Η Alpine Air LTD ήδη στελεχώνεται από 10 άτομα, εκ των οποίων οι 4 χειριστές, δυο στην Κρήτη και δυο στην Λαρνακα, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι postholders, και καλύπτουν τις υποχρεωτικές θέσεις διοίκησης καθώς και συντήρησης αεροσκαφών μιας αεροπορικής εταιρείας».

Οι διαδικασίες αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες στην ΕΕ, απαιτείται αρκετός χρόνος για τη συγγραφή και τον έλεγχο των manuals, τα οποία αξιολογήθηκαν όπως φυσικά αξιολογήθηκαν και οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν σε όλες τις θέσεις.

Το τελικό στάδιο είναι το proving flight (σ.σ. δοκιμαστική πτήση) όπου σε εμάς αυτή η πτήση έγινε στις 3 Νοεμβρίου στο Αεροδρόμιο Χανίων και πήραμε το Air Operator Certificate (σ.σ. πιστοποίηση αερομεταφορέα) στα χέρια μας την 1η Δεκεμβρίου“, αφηγείται ο κ. Αντωνακάκης.

Το Piper Arrow PA-28R-200 SX-ACN

Τονίζει μάλιστα, ότι σε όλα τα στάδια είχε τη συμπαράσταση όλων των φορέων και των υπηρεσιών καθώς και της διοίκησης του αεροδρομίου Χανίων και των εταιρειών εξυπηρέτησης.

Ήδη η Alpine Air έχει στη διάθεσή της ένα Piper Arrow PA-28R-200, αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να έχει προστεθεί στον στόλο της και ένα αεροσκάφος 20 θέσεων, ενώ θα ενταχθούν και ελικόπτερα για την εξυπηρέτηση περιοχών και νησιών που δεν έχουν αεροδρόμια.

 

 

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της εταιρίας δημιουργήθηκε από την τάση για μικρότερα μεγέθη στις μεταφορές και περισσότερη ιδιωτικότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Alpine Air στοχεύει αποκλειστικά σε αερομεταφορές των επισκεπτών-τουριστών στην Ελλάδα και Κύπρο.

“Η Alpine Air είναι η πρώτη εταιρία υπηρεσιών αεροταξι με έδρα τα Χανιά, και αν και ο τουρισμός έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, θα ανακάμψει. Με νεα «μοντέλα» στις παρεχόμενες υπηρεσίες που θα αναζητούν πλέον οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν, οι tour operators, οι ξενοδόχοι αλλά και οι άνθρωποι από την Κρήτη που θα θέλουν να ταξιδέψουν σε κοντινά νησιά.

Η Σαντορίνη από ψηλά

Η διάρκεια για ένα ταξίδι στη Σαντορίνη, για παράδειγμα, θα είναι 40 λεπτά (one way) ενώ αν ταξιδέψει με άλλα μέσα, θα ξεπεράσει τις 5 ώρες για μονή διαδρομή και άλλες 5 η επιστροφή του.

 

 

Αλλά δεν προσφέρουμε μόνο τη μεταφορά, εκείνο που ξεχωρίζει είναι η εμπειρία.
Θα πετάμε VFR-Day/Visual Flight Rules.

Η Σαντορίνη από ψηλά

Η πίστη ότι το εγχείρημα θα επιτύχει, προέρχεται από την πρότερη εμπειρία, καθώς η Alpine Travel έχει υλοποιήσει προγράμματα σε όλη τη χώρα και συχνά ναύλωνε αεροσκάφη και ελικόπτερα για πελάτες της:

“Είναι φιλόδοξο σχέδιο, αλλά είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο. Το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια, μετά η ικανοποίηση των πελατών, μετά η οικονομία. Δεν γίνεται να κάνεις εκπτώσεις στην ασφάλεια, είναι απαράβατος όρος. Ούτε και στην ικανοποίηση των επιβατών. Όμως, για τα δυο πρώτα απαιτείται το τρίτο να είναι προσεκτικά σχεδιασμένο και ισχυρό. Και φιλοδοξούμε να το πετύχουμε”, τονίζει ο κ. Αντωνακάκης.

 

 

Ανατολή στα Χανιά

Η Alpine Air στοχεύει στο άμεσο μέλλον, να δραστηριοποιηθεί στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε σημαντικά αεροπορικά projects.

zarpanews.gr