ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Νέο βίντεο του Ερντογάν για την Αγία Σοφία: «Ήσουν πάντα δική μας»

Νέο βίντεο του Ερντογάν για την Αγία Σοφία: «Ήσουν πάντα δική μας»

Ένα βίντεο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο Ερντογάν ενόψει της 24ης Ιουλίου, όποτε είναι προγραμματισμένη η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία.
Ο Eρντογάν δημοσίευσε ακόμα ένα βίντεο για την Αγιά Σοφία δίχως να θορυβείται από τις αντιδράσεις.

Στο βίντεο κλιπ διάρκειας περίπου έξι λεπτών τραγουδάνε από Αλβανικά, Αζέρικα, Κουρδικά και Αραβικά και εξυμνούν την Αγιά Σοφία!

Οι τραγουδιστές μιλούν για τη χαρά τους για προσευχή και πως «φέραμε χαιρετισμούς από τη Μέκα, το Αλ Ακσα κτλ» ενώ παίζουν πλάνα τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό της Αγίας Σοφίας.

Αυτό όμως που προκαλεί είναι πως ο Ερντογάν γράφει πάνω από την δημοσίευση του βίντεο: «Στον τρούλο σου να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας. Εσύ ήσουν πάντα δική μας κι εμείς δικοί σου».

 

 

Τσελίκ εναντίον Σακελλαροπούλου

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Oμερ Τσελίκ εξαπέλυσε επίθεση στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις πρόσφατες δηλώσεις της με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

 

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο ίδιος αφού υποστηρίζει πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού» καταλήγει και αναφέρει πως «με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνης να μιλάει για Τουρκική Βαρβαρότητα .Αυτό το καταδικάζουμε ξεκάθαρα. Αυτό που εσείς αποκαλείτε Τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία».

 

enews24