ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Ο 11χρονος Θοδωρής Παλεύει Με Τον Καρκίνο Και Δώρισε Το Επίδομα Του Σε Άλλα Παιδάκια Που Έχουν Ανάγκη

Ο 11χρονος Θοδωρής Παλεύει Με Τον Καρκίνο Και Δώρισε Το Επίδομα Του Σε Άλλα Παιδάκια Που Έχουν Ανάγκη

“Εγώ δεν το χρειάζομαι, τι να το κάνω. Μπορεί να το χρειάζονται άλλα παιδάκια. Μακάρι να μη ζήσει κανένα παιδί αυτό που περνάμε εμείς… Αλλά και αν το περάσουν, να είναι δυνατοί και να μην τα παρατάνε ποτέ” λέει ο 11χρονος Θοδωρής.

 

 

Ο 11χρονος Θοδωρής από τον Τύρναβο δίδαξε το μεγαλείο της ψυχής του, αποκαλύπτοντας ότι αποφάσισε να προσφέρει ως δωρεά το επίδομά που λαμβάνει στον ξενώνα της «Ελπίδας». Βαθιά συγκινημένος και με βουρκωμένα τα ματάκια του καθ΄όλη τη διάρκεια της εκπομπής, έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα:

Εγώ δεν το χρειάζομαι, τι να το κάνω. Μπορεί να το χρειάζονται άλλα παιδάκια. Μακάρι να μη ζήσει κανένα παιδί αυτό που περνάμε εμείς… Αλλά και αν το περάσουν, να είναι δυνατοί και να μην τα παρατάνε ποτέ.

Ρίγη συγκίνησης αλλά και ελπίδα για το μέλλον των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο έδωσαν οι μικροί μαχητές του Συλλόγου Φίλων Παιδιών Με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» που βρέθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και μαζί και ο μικρός ήρωας, Θοδωρής.

 

 

Η ιστορία του Θοδωρή και η «μάχη» του με τον καρκίνο

Ο 11χρονος Θοδωρής με τη μητέρα του, Ευγενία. βρίσκονται στον ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» από το περασμένο καλοκαίρι.Ο μικρός στα μέσα Αυγούστου διεγνώσθη με καρκίνο στον ρινοφάρυγγα και οι θεραπείες έπρεπε να αρχίσουν άμεσα. Στις 15 Ιουλίου εισήχθη στο νοσοκομείο της Λάρισας και στις 16 Αυγούστου έκανε την πρώτη χημειοθεραπεία.

Σήμερα βρίσκεται στη μέση της θεραπείας με ακτινοβολίες στο «Αγλαΐα Κυριακού» και παράλληλα κάνει και κάποιες χημειοθεραπείες. Σύντομα ελπίζει να τελειώσει η περιπέτεια της υγείας του.

«Ο Θοδωρής είναι ένα παιδί ήπιων τόνων. Όμως έβγαλε μια μεγάλη δυναμική. Πηγαίνει μπροστά και εμείς ακολουθούμε», είπε συγκινημένη η μητέρα του και πρόσθεσε για το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ»:

 

«Όση βοήθεια και να έχεις από φίλους και συγγενείς, η στήριξη που λάβαμε εδώ είναι πολύ σημαντική. Χτίζονται φιλίες ζωής. Είχαμε διαρκώς βοήθεια», ανέφερε η κα Ευγενία.

 

trikalaidees.gr