ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Ο άντρας μου φωνάζει και βρίζει μπροστά στα παιδιά. Τι να κάνω;

Ο άντρας μου φωνάζει και βρίζει μπροστά στα παιδιά. Τι να κάνω;

Κάθε φορά που συζητάμε κάτι με τον άντρα μου, καταλήγουμε σε καυγάδες. Φωνάζει και ουρλιάζει μπροστά στα παιδιά και εμένα, τη γυναίκα του, με βρίζει με τις πιο βρώμικες λέξεις που υπάρχουν. Στο παρελθόν έχει σήκωσε χέρι προς εμένα.

Έχω κουραστεί και δεν ξέρω τι να κάνω. Λυπάμαι τα παιδιά και σκέφτομαι να τον χωρίσω έτσι ώστε να μεγαλώσουν σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Ήθελα και μία συμβουλή από εσάς, πώς να κινηθώ;

Αγαπητή αναγνώστρια,

Περιγράφετε μια καθημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση που δε μοιάζει να είναι καινούρια. Η χρονιότητα της κατάστασης αυτής, μάλλον σας έχει φέρει μια εξοικείωση με τη δυσκολία και να σας απομακρύνει από την αλλαγή.

Το ερώτημα δεν είναι απλά εάν θα χωρίσετε ή όχι. Το ερώτημα είναι εάν θα σχετιστείτε με διαφορετικό τρόπο με τα παιδιά σας. Οι γονείς, και οι δύο, είναι σπουδαίοι και εξαιρετικά σημαντικοί για τα παιδιά. Εάν εσείς υποτιμάτε τη σχέση σας και ο ένας τον άλλο, τότε τα παιδιά σας μαθαίνουν να μην πιστεύουν στον εαυτό τους, να μην εμπιστεύονται τους άλλους, να μην ελπίζουν ότι θα βρουν τρόπο να παλέψουν τη δυσκολία που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Μην λυπάστε τα παιδιά σας. Εκτιμήστε τα, γιατί μεγαλώνουν μέσα σε τόση δυσκολία και τα καταφέρνουν. Προσπαθήστε να τους προσφέρετε ό,τι καλύτερο μπορείτε ως εφόδιο για το μέλλον τους. Και το πιο πολύτιμο είναι ένας υγιής και υποστηρικτικός γονέας. Φροντίστε λοιπόν εσάς. Εφόσον μένετε, επιδιώξτε να αλλάξετε τη σχέση. Συζητήστε εκ νέου με τον σύζυγό σας τι είναι αυτό που θα θέλατε, τι σας δυσκολεύει, πως θα το πετύχετε.

Δε χρειάζεται να δεχτείτε μια κατάσταση που δεν επιθυμείτε όταν έχετε δυνατότητες να την αλλάξετε. Η αλλαγή είναι η απάντηση, προς όποια κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

mama365