ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Ο «γιατρός»-φαινόμενο που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης

Ο «γιατρός»-φαινόμενο που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης

Για να πάρει το ρόλο στη σειρά βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους με αυτισμό

Ο τηλεοπτικός Αλί έχει εισβάλει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από τη σειρά που προβάλει ο ΣΚΑΪ «Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος» κερδίζοντας όλο και περισσότερο την αγάπη του ελληνικού κοινού, όπως έχει κάνει ήδη στην Τουρκία.

Ο Τανέρ Ολμέζ – που υποδύεται τον Αλί – έχει καταφέρει με τις υποκρικτικές του ικανότητες να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό και να παραμένει σταθερά στην κορυφή των τηλεμετρήσεων. Δεν είναι τυχαίο πως όταν ξεκίνησε η προβολή της σειράς στη γειτονική Τουρκία οι followers της στο Instagram ήταν 500 χιλιάδες και πλέον ακολουθείται από σχεδόν 2 εκατομμύρια.

Εκτός από την τηλεθέαση ο Τανέρ Ολμέζ σαρώνει και στα βραβεία. Το 2019 πήρε το βραβείο του Β’ αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Katil Joe», ενώ ο ρόλος του Αλί του χάρισε το βραβείο του «Ανερχόμενου ηθοποιού της χρονιάς».

«Πολλές φορές ο λαιμός μου δενόταν κόμπος, πήγαινα σε μια γωνία για να βάλω τα κλάματα»

Για τον Τανέρ, η σειρά του FOX είναι ένα προσωπικό στοίχημα που κέρδισε, καθώς προτίμησε να μην ακούσει σκηνοθέτη και σεναριογράφο, για να αποδώσει τον ήρωά του, αλλά να βρεθεί ανάμεσα σε ανθρώπους με αυτισμό. «Έπρεπε όλα να είναι ξεκάθαρα και χωρίς υπερβολές.

 

Γι’ αυτό τον λόγο συναντήθηκα με άτομα με αυτισμό, μπήκα στα σπίτια τους και στα δωμάτιά τους. Όταν τα συναντούσα, στεκόμουν σιωπηλός χωρίς να μιλώ καθόλου, δεν είχα υπερβολική βλεμματική επαφή μαζί τους και δεν τα κοιτούσα επίμονα, για να τα παρατηρήσω.

Με βασάνιζε η σκέψη ότι ίσως να τα ενοχλώ» λέει, όπως επίσης ότι κι αυτό δεν ήταν εύκολο: «Πολλές φορές ο λαιμός μου δενόταν κόμπος, πήγαινα σε μια γωνία για να βάλω τα κλάματα» υποστηρίζει.

Ο Τανέρ Ολμέζ δηλώνει, επίσης, ευτυχής που μπόρεσε να ερμηνεύσει κάτι τόσο διαφορετικό από τα συνηθισμένα: «δεν ήθελα να πλασάρω τον εαυτό μου και τους χαρακτήρες που υποδυόμουν ως τύπους χαζούς, παιχνίδι στα χέρια των ανθρώπων. Ήθελα με σωστά πρότζεκτ να κάνω τους θεατές να λένε “Αυτός ο νεαρός είναι ηθοποιός”. Επειδή βλέπω σοβαρά αυτή τη δουλειά. Δεν είμαι δρομέας 100 μέτρων, μαραθωνοδρόμος είμαι. Γι’ αυτό το λόγο κρατήθηκα σωματικά και πνευματικά υγιής και κοίταξα μπροστά μου».

«Ηθοποιός δεν γίνεσαι μόνο με τα όμορφα μάτια σου»

Ο Ολμέζ είναι από τους λίγους, ίσως και ο μοναδικός Τούρκος ηθοποιός που η εξωτερική του εμφάνιση δεν παραπέμπει σε μοντέλο. Εκείνος αισθάνεται σαν πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα κι εύχεται το παράδειγμα των παραγωγών της σειράς «Mucize Doktor» να ακολουθήσουν κι άλλοι:

«Η τηλεόραση αγαπάει την ομορφιά, αλλά ένα άλλο μέρος της δουλειάς είναι η καρδιά. Μόνο με την ομορφιά των ματιών και των φρυδιών δεν γίνεται αυτή η δουλειά. Θα είναι μια επιτυχία αν αλλάξει πια το μυαλό των παραγωγών και των ανθρώπων της τηλεόρασης. Θα λένε: «Ας κάνουμε ένα δοκιμαστικό και σε αυτά τα παιδιά, είναι πολύ καλά, είναι «φωτιά». Στη σειρά «Mucize Doktor» αυτό έκαναν, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς;».

Στην πραγματική ζωή είναι φουλ ερωτευμένος…

Στην σειρά μπορεί να ψάχνει την αποδοχή και την αγάπη των γύρω του στην πραγματική ζωή όμως είναι ευτυχισμένος και ερωτευμένος και περιγράφει τον έρωτα ως μια σπίθα: «Δεν βλέπεις δεξιά σου κι αριστερά σου. Εγώ είμαι ένας ενθουσιώδης άντρας. Ακολουθώ την αγαπημένη μου, τον άνθρωπο με τον οποίο είμαι ερωτευμένος, όπου θέλει», αναφέρει, αλλά αρνείται να πει περισσότερα, για τα προσωπικά του: «Εξάλλου δεν είμαι και πολύ ομιλητικός. Μερικές φορές νομίζω ότι πρέπει να σωπαίνεις» λέει. Τα τελευταία δύο χρόνια ο ηθοποιός είναι σε σχέση με την επίσης συνάδελφό του, Ετσέ Τσεσμίογλου, με την οποία αποφάσισαν να παντρευτούν, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο.

Λατρεύει τις εκπομπές μαγειρικής και είναι οπαδός της Μπεσίκτας
Στον Τανέρ Ολμέζ δεν αρέσει να παρακουθεί σειρές αλλά εκπομπές μαγειρικής. Είναι οπαδός της Μπεσίκτας, αγαπά τα ταξίδια, την κολύμβηση, τη φωτογραφία και τα παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία και ερμηνεύει.

Πηγή: protothema

Διαβάστε την συνέχεια...