ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Οργή για ζευγάρι στο YouTube και το αυτιστικό παιδί τους – Εβγαζαν χρήματα και το έδωσαν σε άλλη οικογένεια

Οργή για ζευγάρι στο YouTube και το αυτιστικό παιδί τους – Εβγαζαν χρήματα και το έδωσαν σε άλλη οικογένεια

Μία διάσημη YouTube influencer δέχεται σφοδρή κριτική για το γεγονός ότι βρήκε νέο σπιτικό για τον 4χρονο αγόρι που υιοθέτησε από την Κίνα, το οποίο είναι αυτιστικό.

 

Η 32χρονη Μίκα Στόφερ και ο σύζυγός της Τζέιμς δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο μιλούν για την απόφασή τους να βρουν άλλο σπίτι για τον 4χρονο υιοθετημένο τους γιο Χάξλεϊ.

 

Ο Τζέιμς μάλιστα υποστήριξε ότι τρία χρόνια μετά την υιοθεσία, αυτός και η σύζυγός του είχαν ανακαλύψει ότι «πολύ περισσότερες ειδικές ανάγκες που δεν γνωρίζαμε».

 

Η Μίκα, που έχει τέσσερα βιολογικά παιδιά, πρόσθεσε: «Αν νιώθω αποτυχημένη ως μαμά; 500%».

 

Το βίντεο ξεκινάει με τη Μίκα να ευχαριστεί τους viewers της για τον γεγονός ότι είναι «καταπληκτικοί» και «τόσο απίστευτα ευγενικοί και γεμάτοι σεβασμό στην ιδιωτικότητα του γιου μας». Τη σκυτάλη πήρε ο Τζέιμς για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του.

 

«Δεν μπορώ να περιγράψω αρκετά πόσο σκληρά έχει προσπαθήσει η Μίκα σε όλο αυτό το ταξίδι, την προσπάθεια που έχει καταβάλει για να βοηθήσει τον Χάξλεϊ όσο μπορεί», είπε.

 

«Με τις διακρατικές υιοθεσίες μερικές φορές υπάρχουν άγνωστα πράγματα που δεν είναι φανερά στον φάκελο. Μόλις ο Χάξλεϊ ήρθε στο σπίτι υπήρχαν πολύ περισσότερες ειδικές ανάγκες που δεν γνωρίζαμε, που δεν μας είπαν. Έτσι, τα τελευταία χρόνια ο Χάξλεϊ έχει κάνει πολλές θεραπείες για να τον βοηθήσουν σε όλες τις ανάγκες του και τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μία πιο εντατική θεραπεία».

 

Στη συνέχεια, το ζευγάρι αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη γιατί θέλει να προστατέψει τον Χάξλεϊ. «Όλα όσα συνέχισαν να μας κάνουν να πάρουμε αυτή την απόφαση, ό,τι συνέβη στο σπίτι που ήταν δύσκολο για τον Χαξ. Δεν είναι σωστό για εμένα να το βγάλω δημόσια. Έτσι, δεν πρόκειται να μιλήσουμε για αυτό, δεν είναι σωστό. Δεν υιοθέτησα ένα μικρό αγόρι για να μοιραστώ αυτά τα πράγματα δημόσια».

 

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε όμως το ζευγάρι, οι φαν του δεν έδειξαν ιδιαίτερη κατανόηση στην απόφασή του και άσκησαν σκληρή κριτική.

 

«Παρακαλώ δημιουργήστε ένα ταμείο για αυτόν και χρησιμοποιήστε κάθε δεκάρα που κερδίσατε όταν ήταν στα βίντεό σας. Εκμεταλλευτήκατε το παιδί σας. Ως υιοθετημένος, ελπίζω να ξέρετε πόσο πόνο και τραύμα του προκαλέσατε», έγραψε ένας χρήστης.

 

«Είμαι τόσο λυπημένος που ακούω όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά είμαι τόσο ευτυχισμένος που θα μπορέσει να βρει μια οικογένεια που θα τον αγαπά άνευ όρων. Προσεύχομαι το γλυκό αγόρι να βρει μια καταπληκτική στοργική οικογένεια», σχολίασε άλλος.

 

Σημειώνεται ότι η Μίκα και ο Τζέιμς επιβεβαίωσαν στο τέλος του βίντεο ότι ο Χάξλει βρίσκεται σε νέα οικογένεια και ότι «ευδοκιμεί, είναι πολύ χαρούμενος, τα πάει πραγματικά καλά. Και η νέα του μαμά έχει επαγγελματική ιατρική εκπαίδευση και ταιριάζει πολύ καλά».

dikaiologika