ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Πάει για Φλεβάρη η άρση του lockdown: Δεν ανοίγουν τα καταστήματα

Πάει για Φλεβάρη η άρση του lockdown: Δεν ανοίγουν τα καταστήματα

Παίρνει παράταση το σκληρό lockdown, ενώ τα καταστήματα δύσκολα θα ανοίξουν την Δευτέρα.

Από τις αρχές της εβδομάδας φημολογείται πως το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στην χώρα εδώ και λίγες μέρες θα πάρει παράταση. Μπορεί τα σχολεία, νηπιαγωγίεα και δημοτικά, να ανοίγουν την Δευτέρα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι θα ανοίξουν τα λουκέτα και στις επιχειρήσεις.

 

 

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και με το μπρος-πίσω των τελευταίων ημερών, το πράσινο… φως που άναψαν οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου οι μικροί μαθητές να επιστρέψουν σε μία τύπου κανονικότητα, δόθηκε με μεγάλη δυσκολία, για την ακρίβεια με πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

 

Έτσι, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που αύριο θα συμπληρώσουν μία εβδομάδα που θα είναι κλειστά, θα παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση για ακόμα 7 ημέρες. Και αυτό γιατί οι ειδικοί φοβούνται πως τα όσα έγιναν των Φώτων, σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας που θα υπάρξει με τα σχολεία, ελλοχεύουν μεγάλος κινδύνους νέας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κάτι που σημαίνει οτι οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν, μόνο με online ή τηλεφωνικές πωλήσεις που θα παραδίδονται στα σπίτια και όχι με click away.

 

Δεν θέλουν λοιπόν να αυξήσουν τις πιθανότητες αυτές με το άνοιγμα των επιχειρήσεις. Για αυτό και στη σημερινή τους σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00, όλα δείχνουν οτι δεν θα δώσουν το ΟΚ για να ανεβάσουν ρολά.

 

 

Το lockdown

Αυτό σημαίνει οτι το λεγόμενο σκληρό lockdown θα συνεχιστεί για ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον. Τα καταστήματα λιανικής και υπηρεσιών θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ξεκινάει από τις 21:00 το βράδυ και όχι από τις 22:00 που ήταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

 

Όσον αφορά τώρα τους γενικότερους περιορισμούς που υπάρχουν, η άρση τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων πάει για τέλη του μήνα ή ακόμα και Φεβρουάριο. Και αυτό γιατί πρώτα θα ανοίξουν οι καταστήματα, διατηρώντας τους περιορισμούς, θα περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μετά θα υπάρξει μεγαλύτερη απελευθέρωση.

 

Θυμίζουμε οτι σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση.