ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Πάνω από 15 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μας έχουν δημιουργήσει ένα «τείχος» στο Αιγαίο

Πάνω από 15 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μας έχουν δημιουργήσει ένα «τείχος» στο Αιγαίο

Ένα πρωτόγνωρο τείχος από πολεμικά πλοία του στόλου μας έχει σχηματιστεί τον τελευταίο καιρό
στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη μέχρι και τη Ρόδο και ακόμη παρακάτω, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια των Τούρκων που θα επιχειρούσαν να δημιουργήσουν «θερμό» επεισόδιο μεσούντος του καλοκαιριού όπως έχει αφήσει να διαφανεί πολλές φορές ο πρόεδρος τη γειτονικής χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newsbeast, το θαλάσσιο αυτό τείχος απαρτίζεται από 15 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που νυχθημερόν περιπολούν στο Αρχιπέλαγος.

Τα μικρότερα απ’ αυτά κινούνται συνεχώς κατά μήκος των ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ τα μεγαλύτερα βρίσκονται αγκυροβολημένα σε καίρια σημεία (αρόδο) ώστε να ελέγχουν τις απέναντι ακτές, ωστόσο κι αυτά αλλάζουν θέση τακτικά προκειμένου να εποπτεύουν την περιοχή που τους έχει ανατεθεί.

Μεταξύ των 15 πλοίων του Π.Ν. βρίσκονται μια φρεγάτα, τρεις κανονιοφόροι, πυραυλάκατοι και περιπολικά σκάφη, χωρίς να συνυπολογίζονται αυτά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

«Φανταστείτε ένα τείχος από πλοία που ξεκινάει από το βόρειο Αιγαίο και καταλήγει στο νότιο. Στον Έβρο έχουμε τον φράχτη που αυτό τον καιρό τελειοποιούμε ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε ενέργεια σαν αυτή των αρχών του έτους από τους γείτονες και στη θάλασσα έχουμε αυτό τον σχηματισμό που μοιάζει με φράγμα» μας εξηγεί ανώτατη πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την οποία είχαμε επικοινωνία.

Παράλληλα ένα μέρος του στόλου μας έχει φύγει από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και βρίσκεται στην Κρήτη προκειμένου να επιτηρείται καλύτερα η θαλάσσια περιοχή πέριξ του νησιού και ιδίως το κομμάτι που αμφισβητούν οι Τούρκοι μετά την υπογραφή του παράνομου συμφώνου με την Λιβύη για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων. Εκεί μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, έχουν σταλεί και υποβρύχια.

 

Τέλος, άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι η έξοδος ενός τόσο σημαντικού τμήματος του στόλου έχει αποτρέψει και τους δουλέμπορους από το να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες… προσφέρονται για τέτοιου είδους ενέργειες.

 

typosrodou