ΔΕΙΤΕ...
Home / ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Παράδειγμα για όλους: O Τάχα, το προσφυγάκι από το Πακιστάν που έμαθε άπταιστα Ελληνικά και πέρασε στις Πανελλήνιες

Παράδειγμα για όλους: O Τάχα, το προσφυγάκι από το Πακιστάν που έμαθε άπταιστα Ελληνικά και πέρασε στις Πανελλήνιες

Ο Τάχα είναι ένα νέο παιδί που δεν ήξερε την ελληνική γλώσσα, έφτασε στη χώρα μας πριν μόλις λίγα χρόνια και κατάφερε να τη μάθει αλλά και να αριστεύσει στις πανελλαδικές.

 

Η ιστορία του Τάχα
Ο Τάχα, προσφυγάκι από το Πακιστάν έφτασε στην Κρήτη το 2017 και μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να μάθει ελληνικά, να δώσει πανελλαδικές και να εισαχθεί στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου.

Ο Τάχα, προσφυγάκι από το Πακιστάν έφτασε στην Κρήτη το 2017 και μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε όχι μόνο να μάθει ελληνικά, αλλά και να δώσει πανελλαδικές και να εισαχθεί στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr που δημοσιεύει το Alfavita, o νεαρός Τάχα από το Πακιστάν, είναι ένας από τους χιλιάδες των προσφύγων που έφτασαν το 2017 στη χώρα μας.

Η δική του Οδύσσεια τελείωσε στην Κρήτη, όπου μαζί με άλλα προσφυγόπουλα άρχισε μια καινούρια ζωή. Αρχικά βρήκε στέγη και την απαραίτητη φροντίδα στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων προσφύγων στα Ανώγεια.

 

Κατάφερε τέσσερα χρόνια μετά να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθεί στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.

Με νεανική ορμή, πάθος για ζωή και αγάπη για την Κρήτη ο νεαρός Τάχα είναι έτοιμος για τις σπουδές του στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, τις οποίες θα συνδυάσει με μια δουλειά για βιοποριστικούς λόγους. Ο ίδιος εύχεται να βρίσκει χρόνο για το χόμπι του, τη φωτογραφία και να συνεχίσει να ανακαλύπτει τις ομορφιές την Κρήτης.

 

fanpage.gr