ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Παράπονα για το νέο iPhone

Παράπονα για το νέο iPhone

Παράπονα για πρόβλημα στη φόρτιση των νέων «έξυπνων» κινητών iPhone XS και XS Max έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο φόρουμ στην ιστοσελίδα της ίδιας της Apple, αλλά ο αμερικανικός κολοσσός δεν έχει αντιδράσει ακόμη.

Σύμφωνα με το BBC, αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι η νέα συσκευή τους, την οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε η αμερικανική εταιρεία, αρνείται να φορτιστεί, αν έχει μείνει αδρανής για κάποιο χρονικό διάστημα. Μερικές φορτίζουν μόνο αν έχει ενεργοποιηθεί ξανά η οθόνη.

Άλλοι υποθέτουν ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την πρόσφατη αλλαγή που έκανε η εταιρεία στις ρυθμίσεις ασφαλείας των iPhones. Μετά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος iOS 11.4.1, η θύρα φόρτισης των iPhones είναι δυνατό να απενεργοποιηθεί σε περίπτωση που η συσκευή έχει μείνει αδρανής για ώρα. Αυτό γίνεται για να εμποδιστεί ένας κλέφτης ή ένας κυβερνοεισβολέας (ή ένας αστυνομικός…) να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της.

Για παράδειγμα ένας δημοφιλής βίντεο μπλόγκερ, ο Λιούις Χιλσεντέγκερ, ο οποίος ονόμασε το πρόβλημα «chargegate», σε βίντεο που ανήρτησε σε κανάλι στο YouTube με πάνω από 12 εκατομμύρια συνδρομητές, έκανε δοκιμή εννέα νέων iPhones, συνδέοντάς τα σε ένα τροφοδοτικό ρεύματος.

Ενώ το παλαιότερο iPhone X του 2017 φορτίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, πολλά από τα νέα μοντέλα «αρνήθηκαν» να κάνουν το ίδιο. Τα πιο πολλά φορτίστηκαν μόνο, όταν είχε «ξυπνήσει» η οθόνη τους, ενώ ένα δεν φορτίστηκε ούτε τότε.

Διαβάστε την συνέχεια...