ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Ρέθυμνο: Μετατρέπουν τα κλειστά περίπτερα σε βιβλιοθήκες!

Ρέθυμνο: Μετατρέπουν τα κλειστά περίπτερα σε βιβλιοθήκες!

Τη δυνατότητα επανάχρησης, με την μορφή ανοικτής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, των περιπτέρων που η θέση τους έχει καταργηθεί και πρόκειται να απομακρυνθούν, διερευνά ο Δήμος Ρεθύμνου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος του σχολείου για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (Life skills) και την ενδυνάμωση του μαθητή ως ενεργού πολίτη, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργης Μαρινάκης συναντήθηκε με μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, προκειμένου με τη συνεργασία τους να διερευνήσουν αυτήν την δυνατότητα.

Πρόθεση του Δήμου είναι η διατήρηση ενός τουλάχιστον περιπτέρου σε κάθε δημοτική ενότητα, ώστε μετά από την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση της υποδομής, αυτό να λειτουργήσει, είτε ως ανοικτή ανταλλακτική βιβλιοθήκη, είτε ως περίπτερο προβολής των δράσεων του σχολείου της εκάστοτε περιοχής.

Παράλληλα, συζητείται η ιδέα τοποθέτησης έργων τέχνης εξωτερικού χώρου, στη θέση που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των υπόλοιπων περιπτέρων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης προσπάθειας αναβάθμισης και ανάδειξης εναλλακτικών χρήσεων του δημόσιου χώρου, ενίσχυσης της εικόνας της πόλης αλλά και ενθάρρυνσης της καλλιτεχνικής έκφρασης και των εκπροσώπων της, εξετάζεται η δυνατότητα μετατροπής των χώρων αυτών σε μια καλλιτεχνική βάση για τη δημιουργία έργων τέχνης.

daynight