ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Σάλος με τους αστυνομικούς που κόβουν πρόστιμο για μάσκα σε ανυποψίαστο ηλικιωμένο | ΦΩΤΟ

Σάλος με τους αστυνομικούς που κόβουν πρόστιμο για μάσκα σε ανυποψίαστο ηλικιωμένο | ΦΩΤΟ

Μία απίθανη καταγγελία κάνει εδώ και λίγη ώρα τον γύρο του διαδικτύου συγκεντρώνοντας επικριτικά σχόλια.

Μια καταγγελία από την Κέρκυρα για ένα συμβάν που έλαβε χώρα το πρωινό της Τρίτης 03 Νοεμβρίου, και η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία όπου δύο ένστολοι με ποδήλατο έχουν σταματήσει στο δρόμο έναν ηλικιωμένο προκειμένου να του επιβάλλουν πρόστιμο για μη ορθή χρήση μάσκας. 

 

 

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο ηλικιωμένος δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί, με αποτέλεσμα οι περαστικοί να αντιδράσουν ενάντια στους αστυνομικούς, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά, συνέχισαν το… σπουδαίο τους έργο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιοι προσφέρθηκαν να καταβάλλουν το αντίτιμο του προστίμου για τον ηλικιωμένο, ενώ το θέμα απασχόλησε και τον Αστυνομικό Διευθυντή της ΔΑ Ιωνίων Νήσων, γεγονός που επέφερε την ακύρωση του προστίμου.

 

Η καταγγελία:

«Ξεσαλώσανε στην Κέρκυρα με το «νόμος και τάξη»:150 € πρόστιμο στον παππού γιατί δε φορούσε σωστά τη μάσκα!

Πραιτωριανοί μιας κυβέρνησης που εδώ κι 6 μήνες δεν πήρε προληπτικά και ουσιαστικά μέτρα σε νοσοκομεία,σχολεία,χώρους εργασίας και ΜΜΜ, εφαρμόζουνε με τον πιο σκληρό τρόπο δρακόντειους νόμους.

Η σημερινή φωτογραφία στην Κέρκυρα,όπου ένας αστυνομικός με ποδήλατο επιβάλει πρόστιμο σε έναν ηλικιωμένο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο 80χρονος παππούς φόραγε τη μάσκα κάτω από τη μύτη,τον πλησιάζουνε οι αστυνομικοί και ζητανε τα στοιχεία του. Ο παππούς δίνει την ταυτότητα του και ξεκινάνε να τον γράφουνε χωρίς να ‘χει καταλάβει αυτός τι γίνεται. Περαστικοί –ευτυχώς – διαμαρτυρηθηκανε για να εισπράξουνε την απάντηση: «πηγαίνετε στην δουλειά σας και μην ασχολείστε εσείς».

 

 

Είναι φανερό ότι από τις δαγκάνες του αυταρχισμού δεν εξαιρούνται ούτε τα 5χρονα που χτυπιούνται από τα ΜΑΤ ούτε τα «περήφανα γηρατειά».

Και όλα αυτά για να καλυφθεί η γύμνια ουσιαστικών και προληπτικών μέτρων για την πανδημία.

 

 

Πηγή: @perpant | facebook