ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ (VID)

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ (VID)

Εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη ενώθηκαν , παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ετοίμασαν και μοίρασαν γεύματα για άπορους πολίτες.

Σαράντα εστιάτορες της Θεσσαλονίκης, σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς, άφησαν στην άκρη τα προβλήματά τους, ενώθηκαν και ετοίμασαν γεύματα για άπορους συμπολίτες μας.

 

Από το νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες των περίπου 200 πλούσιων γευμάτων στο εστιατόριο του Στέφανου Σαράτση που βρίσκεται στην περιοχή της Πολίχνης.

 

«Τελευταία μέρα του 2020 αφήσαμε τα προβλήματα που μας έφερε αυτή η χρονιά, ενωθήκαμε και ετοιμάσαμε ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι για να το μοιράσουμε όλοι μαζί σε αυτόν τον κόσμο που το έχει ανάγκη. Θέλουμε να δείξουμε ότι παρ΄όλα τα προβλήματα, αυτός ο κλάδος, η εστίαση που έχει υποστεί πολλά, είναι ενωμένος», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Στα καλά καθούμενα» Στέφανος Σαράτσης.

 

Μαζί του στο κατάστημα βρέθηκαν όλοι οι συνάδερφοί του προκειμένου να μοιράσουν τα πακέτα, με το φαγητό, το γλυκό, τα φρούτα, το αναψυκτικό και το βασιλόπιττα.

Έξω από το εστιατόριο, από τις 11.00 το πρωί άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος. Ακόμα και από την περιοχή της Τούμπας έφτασαν στην Πολίχνη άτομα για να μπορέσουν να πάρουν ένα γεύμα. «Είναι μεγάλη τιμή για μας, όταν μαθαίνουμε ότι έρχονται ακόμα και με τα πόδια έως εδώ για να φάνε», δήλωσε ο κ. Σαράτσης.

Λίγο μετά τις 11.30 οι εστιάτορες άρχισαν να βγαίνουν έξω από το κατάστημα και να μοιράζουν τις σακούλες με τα γεύματα, στους πολίτες που είχαν στηθεί στην ουρά.

«Είμαι συνταξιούχος και έρχομαι καθημερινά εδώ. Αυτό είναι ένα κοινωνικό λειτούργημα που κάνουν», δήλωσε άτομο που περίμενε να παραλάβει το γεύμα του.

 

Ο Στέφανος Σαράτσης από την επόμενη μέρα που ξεκίνησε το lockdown στη Θεσσαλονίκη και μπήκε λουκέτο στην εστίαση, ετοιμάζει γεύματα για άπορους πολίτες. Περίπου 100 πακέτα διανέμει κάθε μέρα σε όσους επισκέπτονται το εστιατόριό του.

 

Πηγή: https://www.voria.gr/