ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Σε καραντίνα η Μόρια – Θετικός στον κορονοϊό αναγνωρισμένος πρόσφυγας

Σε καραντίνα η Μόρια – Θετικός στον κορονοϊό αναγνωρισμένος πρόσφυγας

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας 40 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με το Υπ.Μετανάστευσης επέστρεψε παρατύπως στην Μόρια όπου διέμενε σε σκηνή εκτός της υφιστάμενης περίφραξης, παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου από το Κέντρο. Επίσης είχε  λάβει άδεια διαμονής που εκδόθηκε στο ΠΓΑ Αλίμου ενώ πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

 

Έτσι, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκε άμεσα σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου για συνολικά 14 ημέρες.

 

Ο 40χρονος αναγνωρισμένος πρόσφυγας είχε φύγει από την Λέσβο στις 17 Ιουλίου, φαίνεται, όμως, πως επέστρεψε τις τελευταίες μέρες. ”Το ΚΥΤ Μόριας παραμένει ανοικτή δομή και το περιστατικό αυτό ενισχύει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι εργασίες δημιουργίας κλειστής ελεγχόμενης δομής. Για το χρονικό διάστημα, έως και τις 15/09/2020, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ΄ όλο το 24ωρο” αναφέρει η ανακοίνωση του Υπ.Μετανάστευσης.

 

 

Επισημαίνεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στην Μόρια για ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ στο ΚΥΤ Μόριας έχει μεταβεί και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης. Στον χώρο θα εισέρχεται μόνο προσωπικό ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση, ενώ σημειώνεται ότι εντός Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η νέα υγειονομική μονάδα για την απομόνωση και παρακολούθηση ύποπτων περιστατικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στα μέσα Μαρτίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης εφαρμόζει το σχέδιο “ΑΓΝΟΔΙΚΗ”, που θέτει σε ισχύ μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας όσων διαμένουν σε ΚΥΤ και δομές της χώρας.

 

huffingtonpost