ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Σκότωσε τον σπιτονοικοκύρη του για να μην πληρώσει τα χρωστούμενα και τον κλείδωσε σε μπαούλο

Σκότωσε τον σπιτονοικοκύρη του για να μην πληρώσει τα χρωστούμενα και τον κλείδωσε σε μπαούλο

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο Αιγάλεω Σταύρος Κωνσταντόπουλος, 77 χρόνων, συνταξιούχος οδηγός της ΕΘΕΛ, που είχε χαθεί μυστηριωδώς στις 27 Απριλίου του 2009, βρέθηκε δολοφονημένος και στοιβαγμένος σε ένα μπαούλο, στο ίδιο του το σπίτι που νοίκιαζε. Ο ενοικιαστής του Γιάννης Μ. 39 χρόνων, ζούσε με το θύμα του για έναν ολόκληρο χρόνο στο ίδιο σπίτι και παρίστανε πως δεν γνώριζε τίποτα για την τύχη του. Μιλούσε μάλιστα στην εκπομπή, διακηρύσσοντας την αθωότητά του, ενώ όλο το διάστημα μέχρι τη σύλληψή του, εμφανιζόταν και στην αστυνομία προκειμένου να δώσει όπως έλεγε στοιχεία για την υπόθεση.

 

 

Η εκπομπή τον είχε πιέσει και οι μαρτυρίες του ήταν αντιφατικές. Όλα έδειχναν πως το μοιραίο εκείνο πρωινό κάτι σοβαρό είχε συμβεί στο σπίτι και ότι ο ηλικιωμένος παγιδεύτηκε εκεί. Η εκπομπή είχε εντοπίσει κι άλλα θύματα του δράστη, σε απάτες που είχε στήσει, και τότε αποκαλύφτηκε το εγκληματικό του προφίλ. Η αστυνομία όμως δεν μπορούσε να τον “δέσει” και να εξιχνιάσει τη φρικτή δολοφονία.

 

Όταν ξενοίκιασε το σπίτι προς τα τέλη Απριλίου 2010, το “πακέτο” του θανάτου παρέμεινε στην αποθήκη και εντοπίστηκε τυχαία, είκοσι μήνες μετά την εξαφάνιση του άτυχου γέροντα. Ο ενοικιαστής αντί να του δώσει τα ενοίκια που του χρωστούσε, τον έβαλε με τη βία να του υπογράψει και την τελευταία απόδειξη ενοικίου και τον στραγγάλισε. Στη συνέχεια έβαλε μια σακούλα στο κεφάλι του, τον τύλιξε σε ένα χαλί, τον έδεσε με σύρμα και τον στοίβαξε σε παλιά αντικείμενα σε μια αποθηκούλα κάτω από την εξωτερική σκάλα του σπιτιού, δίπλα απ’ την κουζίνα!

 

Μετά από έναν περίπου μήνα, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να ξεφορτωθεί το πτώμα, γιατί δεν είχε δικό του αυτοκίνητο και γιατί η γειτονιά τον υποπτευόταν μετά την έρευνα του “Τούνελ”, ολοκλήρωσε το μακάβριο έργο του: Τον τοποθέτησε σε ένα μπαούλο, έβαλε από πάνω σκουπίδια και στους γείτονες που διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία, έλεγε πως φταίει ο βόθρος. Όταν ξενοίκιασε το σπίτι δεν μετέφερε το μπαούλο για να μη γίνει αντιληπτό απ’ τους μεταφορείς. Σκεφτόταν να επιστρέψει στο σπίτι “με κάποιους γύφτους” για να πετάξει τα σκουπίδια που είχαν μείνει, κάτι που δεν δέχτηκε ο γιος του Κωνσταντόπουλου. Παρουσία αστυνομικών τον υποχρέωσε τότε να του παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού. Όπως ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς, έβρεχε συχνά το μπαούλο με χλωρίνη και αρώματα, για να μην προδοθεί.

 

Στην κατάθεση του ισχυρίζεται πως ο ίδιος μετέφερε το αυτοκίνητο του Κωνσταντόπουλου και το εγκατέλειψε στην Ιερά Οδό όπου βρέθηκε. Οι συγγενείς του άτυχου άνδρα πίστευαν ότι η αποθήκη είχε ερευνηθεί και ότι εκεί βρίσκονται μόνο σκουπίδια. Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου η σύζυγός του Μαρία Κωνσταντοπούλου, πήγε στο σπίτι για να το καθαρίσει και βρέθηκε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα. Το σοκ για τη γυναίκα ήταν ισχυρό και οι εικόνες της φρίκης δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ από το μυαλό και την ψυχή της. Ο ενοικιαστής δήλωσε ότι ο φίλος και συγκάτοικος του, δεν γνώριζε τι είχε συμβεί…

 

 

news247.