ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Σκύλος στο σπίτι: Πόσες ώρες επιτρέπεται να τον αφήσεις μόνο του??

Σκύλος στο σπίτι: Πόσες ώρες επιτρέπεται να τον αφήσεις μόνο του??

Σκύλος μόνος στο σπίτι: Τα σκυλιά λατρεύουν τη συντροφιά και την παρέα κάποιου. Όμως, μπορούν να μείνουν και μόνα. Το μόνο θέμα αποτελεί η ανάγκη για τουαλέτα. Ο σκύλος μπορεί να πηγαίνει ημερησίως στην τουαλέτα από τρεις έως πέντε φορές. Όμως, ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός οργανισμός. Το βέβαιο είναι πως χρειάζεται τακτικές βόλτες.

Σκύλος μόνος στο σπίτι: Για πόσες ώρες μπορεί ένα σκυλί να κρατηθεί;

– Κουτάβια: μια ώρα για κάθε μήνα ζωής (έτσι ένα κουταβάκι τριών μηνών μπορεί να κρατηθεί τρεις ώρες).

– Ενήλικοι σκύλοι από ενός έτους και άνω: μέχρι και οχτώ ώρες, ιδανικά όμως όχι πάνω από έξι.

– Ηλικιωμένοι σκύλοι από οχτώ χρονών και πάνω: εξαρτάται από το μέγεθος, την ηλικία και τις συνήθειές τους. Ωστόσο, τα να μένει ένας σκύλος πολλές ώρες χωρίς να έχει ανακουφίσει τις ανάγκες του, μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοιμώξεις, πέτρες στα νεφρά κ.α. Επίσης, είναι πιθανό να οδηγήσει και σε διάφορα «ατυχήματα» μέσα στο σπίτι, αν δεν κρατηθεί.

Για να είσαι και εσύ ήσυχη και ο σκύλος σου ασφαλής, φρόντισε να βγαίνει βόλτα κάθε τέσσερις με έξι ώρες. Θα μου πεις, δουλεύεις τουλάχιστον οχτώ με δέκα ώρες. Κατανοητό. Τουλάχιστον, αν μένεις κοντά πετάξου μέχρι το σπίτι στο lunch break.

Σκύλος μόνος στο σπίτι: Πού τον βοηθά, η βόλτα

Πέραν της τουαλέτας, ο σκύλος σου χρειάζεται φυσική δραστηριότητα μες στη μέρα. Όποια και αν είναι η φυσική του κατάσταση, η βόλτα τον βοηθάει:

– Να μένει υγιής
– Να χωνεύει τα γεύματά του
– Να διεγείρει τον εγκέφαλό του
– Να καίει θερμίδες
– Να μη βαριέται

Σε γενικές γραμμές, ένας υγιής σκύλος χρειάζεται περίπου 60 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να γίνεται συνεχόμενα. Αν τον βγάλεις μια εικοσάλεπτη βόλτα πριν φύγεις από το σπίτι και άλλη μια μόλις γυρίσεις, είσαι καλυμμένη.

Φρόντισε όταν μένει μόνος του, να έχει γύρω του ένα αγαπημένο του παιχνίδι, κάτι δικό σου για να σε μυρίζει σε περίπτωση που έχει το άγχος του αποχωρισμού.

πηγη enimerotiko.

Διαβάστε την συνέχεια...