ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΣΟΚ στον Βόλο: 30χρονος κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη με νοητική υστέρηση

ΣΟΚ στον Βόλο: 30χρονος κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη με νοητική υστέρηση

Μια σοκαριστική καταγγελία έγινε στον Βόλο. Ένας 30χρονος φέρεται να βίασε ανήλικη, η οποία δεν ήταν θέση να αντισταθεί, λόγω νοητικής υστέρησης.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ένας Αλβανός, ενώ θύμα φέρεται να είναι μια Ελληνίδα 15 χρονών και που πήγε στο σπίτι του για το πρώτο ραντεβού τους, έπειτα από τη γνωριμία στα social media.

Η κοπέλα και οι γονείς της κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι ο δράστης εκμεταλλεύτηκε τη μερική διανοητική αναπηρία του κοριτσιού και προχώρησε σε ολοκληρωμένη γενετήσια πράξη σε βάρος της.

Οι γονείς του κοριτσιού ανησύχησαν που δεν σήκωνε το κινητό της τηλέφωνο για ώρες και όταν τελικά πήγε στο σπίτι και τους είπε τι είχε συμβεί πήγαν άμεσα στην αστυνομία, που κινητοποιήθηκε και συνέλαβε τον αλλοδαπό προχθές το βράδυ.

 

Ο άνδρας οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση προσώπου ανίκανου σε αντίσταση, σε γενετήσια πράξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Παρ όλα αυτά, ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και αναμένεται να οδηγηθεί ξανά την Παρασκευή, ενώ παραμένει κρατούμενος.

 

 

Ο κατηγορούμενος αλλοδαπός παραπέμπεται με βάση το άρθρο 338 του Ποινικού Κώδικα, η παράγραφος 1 του οποίου προβλέπει ότι όποιος με κατάχρηση της διανοητικής ή σωματικής αναπηρίας άλλου από οποιαδήποτε αιτία ανικανότητάς του να αντισταθεί, ενεργεί με αυτόν γενετήσια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Ο αλλοδαπός στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι η κοπέλα είχε νοητική υστέρηση. Επιπλέον, είπε ότι προχώρησαν σε φιλιά και χάδια, με τη συναίνεσή της, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η γενετήσια πράξη.

 

vradini.gr

Με πληροφορίες από το magnesianews