ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / «Στην αδερφή μου που αγαπάει τα παιδιά μου περισσότερο και από το εαυτό της»

«Στην αδερφή μου που αγαπάει τα παιδιά μου περισσότερο και από το εαυτό της»

«Πάντα πίστευα ότι η αδερφή μου θα ήταν καλή θεία. Είναι διασκεδαστική, λατρεύει τα παιδιά και έχει πάντα όρεξη για παιχνίδι και περιπέτειες.

Ωστόσο, ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα να την βλέπω να μεταμορφώνεται σταδιακά όχι απλά σε έναν διασκεδαστικοί και τρυφερό ενήλικα αλλά σε μια χαζοθεία που αγαπάει τα παιδιά μου περισσότερο και από το εαυτό της!

Η αδερφή μου, όταν είναι με τα ανίψια της, τους προσφέρει ασφάλεια, είναι η κολλητή τους, της εξομολογούνται τα μυστικά τους, είναι σύμμαχοι στις ζαβολιές, μιλάμε σχεδόν καθημερινά και τα παιδιά μου τη λατρεύουν.

Η αδερφή μου, η θεία των παιδιών μου, με κάνει να νιώθω ασφάλεια και είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή αν πρέπει να αφήσω κάπου τα παιδιά. Μαζί της, δεν ανησυχώ καθόλου.

Η συγγραφέας του Eat Pray Love, Elizabeth Gilbert, έγραψε ότι “ένας από τους λόγους για τους οποίους οι θείες είναι τόσο σημαντικές είναι επειδή κάθε παιδί χρειάζεται έναν υπεύθυνο, στοργικό, λατρεμένο ενήλικα που δεν είναι η μαμά ή ο μπαμπάς του, με τον οποίο νιώθει ασφάλεια να μιλήσει για όσα δεν νιώθει άνετα να συζητήσει με τους γονείς του”.

 

Προσωπικά, πιστεύω ότι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες θείες: αγαπημένες συγγενείς που τυλίγουν τα παιδιά και τους γονείς τους με ένα… δίχτυ αξιόπιστης υποστήριξης. Οι θείες είναι το αποκούμπι που χρειάζονται οι μαμάδες για να γίνονται καλύτερες ή τουλάχιστον αυτό είναι η δική μας θεία που χωρίς αυτήν πλάι μου, δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα…».

 

 

 

Πηγή: mother.ly