ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Στην δημοσιότητα η λίστα και τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Στην δημοσιότητα η λίστα και τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Την λίστα 18 σελίδων με τα ΜΜΕ που πήραν χρήματα για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση.

 

Στην δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορονοϊό όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές. Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά. Επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Τόνισε πως «διευκρινίστηκε, μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν. Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης. Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών».

 

Δείτε και κατεβάστε ΕΔΩ όλη την λίστα

 

 

Μετά και την δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης λίστας από την κυβέρνηση, προκύπτει ότι το newsit.gr, έλαβε 142.000 ευρώ για παραχώρηση διαφημιστικού χώρου και όχι 860.000 ευρώ όπως ισχυρίζονταν κάποιοι. Το ποσό αυτό, ήταν «κλειδωμένο» από την αρχή της καμπάνιας, και δεν μεταβλήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ. Σε σχέση με τα ανταγωνιστικά site στο επίπεδό μας το  newsit.gr, έχει λάβει τα λιγότερα χρήματα.

Περιμένουμε τώρα, αυτοί που παρήγαγαν και αναπαρήγαγαν τα fake news να δώσουν απαντήσεις. Έκαναν λάθος; Τόσο μεγάλο; Γιατί δεν ερεύνησαν, γιατί δεν μας τηλεφώνησαν, γιατί δεν έκαναν ρεπορτάζ.

 

Τα υπόλοιπα στις δικαστικές αίθουσες.

 

πηγη : newsit