ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Συγκίνηση κι ελπίδα: Μάζεψαν καπάκια και δώρισαν τρία αναπηρικά αμαξίδια στο Ειδικό Σχολείο Ρεθύμνου

Συγκίνηση κι ελπίδα: Μάζεψαν καπάκια και δώρισαν τρία αναπηρικά αμαξίδια στο Ειδικό Σχολείο Ρεθύμνου

Το έχουμε πει και δεν θα σταματήσουμε να το επαναλαμβάνουμε: όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να κάνουμε πολλά, ακόμη και να γυρίσουμε τη γη ανάποδα! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και το βασικό όχημα για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για εκείνους που το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κοινωνικο-οικονομικής κατάπτωσης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα κοινωνικής συνεργασίας και αλληλεγγύης, αποτελεί η Ρεθυμνιώτικη ομάδα «Το καπάκι να κρατάς» της οποία η δράση συνοψίζεται στα εξής:

«Όλοι μας κατά καιρούς, έχουμε ακούσει ή ενημερωθεί από το διαδίκτυο για την συλλογή καπακιών ώστε να διατεθούν για την αγορά, και οχι μόνο, αναπηρικών αμαξιδίων. Με αφορμή τις δυσκολίες, τις συνθήκες συλλογής, και την δυσπιστία, αποφασίσαμε να συστήσουμε μια ομάδα ενεργών πολιτών/εθελοντών για την ουσιαστικότερη οργάνωση, ενημέρωση, συλλογή καπακιών, ώστε το αντίτιμο να διατίθενται ουσιαστικά, με πλήρη διαφάνεια ολόκληρης της διαδικασίας, σε οικογένειες με πραγματική ανάγκη που έχουν άτομα με αναπηρία. Στόχος μας είναι να συλλέγουμε καπάκια συνεχώς και όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε περίπτωση προκύψει, ανά πάσα στιγμή. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία συλλογής καπακιών εντός και εκτός πόλεως με εύκολη πρόσβαση για τον καθένα μας. Η συμβολή, του καθενός μας, κρίνεται πολύ σημαντική για άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους. E-mail επικοινωνίας: rethymnokapakia@gmail.com»

Ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα της ομάδας κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα με την προσφορά τριών αναπηρικών αμαξιδίων στο Ειδικό Σχολείο Ρεθύμνου. Μια κίνηση που έφερε χαμόγελα στα παιδιά, μια κίνηση που έφερε ελπίδα για ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση και προσφορά!

daynight

Διαβάστε την συνέχεια...