ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Τα «Αγρίμια τσι Κρήτης» στη Φύλαξη του Καστελόριζου…

Τα «Αγρίμια τσι Κρήτης» στη Φύλαξη του Καστελόριζου…

 

Αν και τα νησιά μας και ειδικά το Καστελόριζο μόνο στο έλεος των Τούρκων δεν είναι, αφού εκτός των Επίγειων Δυνάμεων που έχουν ζώσει κυριολεκτικά το νησί, υπάρχουν στο βυθό Αγέλη των Υπερσύγχρονων Υποβρυχίων που τριγυρνούν σαν πεινασμένα Σκυλόψαρα στο Βυθό του Τριγώνου,έχουν να αντιμετωπίσουν και τα «Αγρίμια της Κρήτης».

Πριν μερικά χρόνια ο Στρατηγός Παπαδάκης εισηγήθηκε στο ΓΕΣ την εκμετάλλευση των εκατοντάδων Κρητικών Καταδρομών που υπηρέτησαν στην 1η ΜΑΛ και τώρα είναι στην Εφεδρεία!

 

 

Η Εισήγηση ήταν καταπληκτική ως ιδέα γιατί αφού οι Ορεσίβιοι Κρητικοί είναι πάντα έτοιμοι και σαν Καταδρομείς δεν ..Παίζονται, συνήθως δε, είναι και οι ίδιοι Οπλισμένοι από μόνοι τους!

 

Ο Στρατηγός Παπαδάκης γνώστης της νοοτροπίας του Κρητικού έφερε την Εισήγηση μαζί με τον Διευθυντή των Επιχειρήσεων του ΓΕΣ, στον τότε Αρχηγό του ΓΕΣ Στρατηγό Φράγκο!

 

Άριστος γνώστης των Καταδρομικών Επιχειρήσεων και Υπέρμαχος του ανορθόδοξου Πολέμου ο Στρατηγός Φράγκος, έθεσε αμέσως το σχέδιο σε εφαρμογή και τότε ιδρύθηκε το Ειδικό Τάγμα στο Ρέθυμνο 547 ΑΜ/Τ.Π με προοπτική και την ενεργοποίηση και του δευτέρου Τάγματος του 548 ΑΜ/Τ.Π

 

Αλλά και την επάνδρωση με Εφέδρους Καταδρομείς καθαρά από τα σπλάχνα της Κρήτης !!
Αλλά και να δημιουργηθεί η νέα Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Νότου στα πρότυπα της 71ης Αερομεταφερόμης του Νοτίου Τομέα

Το σχέδιο προέβλεπε και την Μεταστάθμευση στη Σούδα και Ελικοπτέρων ΣΙΝΟΥΚ που ήδη έχουν παραληφθεί μετά απο ενέργειες του Στρατηγού Γκίνη.

 

Στην ΑΣΔΕΝ και στο ΓΕΣ έχουν την ευκαιρία να στείλουν ανα πάσα στιγμή τουλάχιστον 4 Τάγματα Καταδρομέων που θα ενισχύσουν την Άμυνα των νησιών στο Σύμπλεγμα, αλλά και θα πετσοκόψουν κάθε πιθανή επιχείρηση Απόβασης.

Αν η επιχείρηση συνδυαστεί και με Αεροναυτικές επιχειρήσεις, οι Τούρκοι τότε θα μάθουν από πρώτο χέρι τι πα να πει Κρητικό Μαχαίρι στα χέρια Κρητικού Καταδρομέα!

Μοναδικό σκοτεινό  σημείο είναι η Βάση Ανεφοδιασμού και η Μεταφορά  στη Βάση της Σούδας των Ελικοπτέρων Σινούκ της Α.Σ και  εδώ προκύπτει και ένα ερώτημα…

 

Εκείνα τα NH90  που είναι πακτωμένα στα Μέγαρα και αγοράστηκαν Πανάκριβα για Ειδικές Επιχειρήσεις τι στην ευχή γίνεται με αυτά;

«Είχε δημοσιευτεί στον Βετεράνο…Προβλέποντας τα Γεγονότα στην ΑΟΖ …Τώρα το λένε άπαντεςΣε κόκκινο Συναγερμό αναφέρουν τα  ΝΕΑ

Και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων την τελευταία διετία είχαν εκπονήσει σχέδια ασπίδας προστασίας κυρίως στην περιοχή του Καστελλορίζου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα καθώς πάντα εξεταζόταν το σενάριο να αποπειραθεί να κάνει έρευνα στην περιοχή ένα τουρκικό πλοίο.

-Προβληματισμός στα Επιτελεία μετά την υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

 

 

-Τι σημαίνει πρακτικά το σήμα κινδύνου από τον αρχηγό ΓΕΝ σχετικά με το σχέδιο ναυτικής θωράκισης της Κρήτης

-Ποιους τρόπους επιπλέον στρατιωτικής ενίσχυσης της Κρήτης εξετάζει το Πεντάγωνο