ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πόσα θα πληρώσουν οι κάτοχοι Ι.Χ.

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πόσα θα πληρώσουν οι κάτοχοι Ι.Χ.

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται οι οδηγοί να είναι σε θέση να δουν το λογαριασμό για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας.

 

Η ώρα που όλοι οι οδηγοί θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη πλησιάζει. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να ανέβei στο Taxisnet ο λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε κάτοχος Ι.Χ.

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις στην ΕΡΤ της Υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή.

Για την ακρίβεια η κ. Παπανάτσιου δήλωσε: “δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ελαφρύνσεις”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να κινηθούν στα περσινά επίπεδα με την Κυβέρνηση να προσδοκά περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ας θυμηθούμε τι πλήρωσαν πέρσι οι οδηγοί Ι.Χ.

“Α. Αυτοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:

β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο).Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής: