ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / «Θα επιστρέψω πιο δυνατή»: Η απίστευτη δύναμη ψυχής μίας 12χρονης που έχασε το χέρι της κάνοντας τραμπολίνο

«Θα επιστρέψω πιο δυνατή»: Η απίστευτη δύναμη ψυχής μίας 12χρονης που έχασε το χέρι της κάνοντας τραμπολίνο

Μόλις 12 ετών είναι μία χαρισματική χορεύτρια, σολίστ και μέλος του διαγωνιστικού τμήματος της σχολής της. Πριν από λίγες εβδομάδες, η Vienna Havers, είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στον κήπο του σπιτιού της, στο Λονδίνο.

Καθισμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με ένα γλυκό, πλατύ χαμόγελο που εκπέμπει αισιοδοξία και δύναμη, δείχνει πιο αποφασισμένη από ποτέ να επιστρέψει σε αυτό που λατρεύει: τον χορό.

Το κορίτσι βίωσε ένα ατύχημα που θα της αλλάξει τη ζωή και άλλους ασθενείς θα τους έφερνε σε απόγνωση. Η Vienna χρειάστηκε να χάσει τον δεξιό της πήχη.

 

 

Αρνούμενη κατηγορηματικά να το βάλει κάτω, η Vienna λέει ότι κάθε μέρα γίνεται και πιο δυνατή.

«Θα επιστρέψω στο χορό, προτού το πάρετε είδηση. Ελπίζω να επιστρέψω γρήγορα και να ξεκινήσω σκληρή δουλειά. Η γενναιότητα και η αποφασιστικότητά μου θα με πάνε μπροστά», λέει με μία συγκινητική δύναμη ψυχής η 12χρονη, μέσα από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

 

Πώς συνέβη το τρομακτικό ατύχημα

Όλα ξεκίνησαν, όταν η 12χρονη Vienna έκανε τραμπολίνο στον κήπο του σπιτιού της κοντά στο Μπέντφορντ, στις 10 Ιουνίου. Η μικρή προσγειώθηκε άτσαλα, σπάζοντας τον δεξί της αγκώνα.

Διακομίστηκε, αρχικά, στο νοσοκομείο του Μπέντφορντ, προτού κριθεί αναγκαία η μεταφορά της στο Great Ormond Street του Λονδίνου. Υποβλήθηκε σε οκτώ χειρουργικές επεμβάσεις και ίσως χρειαστεί κάποιες ακόμη, ωστόσο οι χειρουργοί δεν κατάφεραν να διορθώσουν το πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Έτσι, χρειάστηκε να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό, καθώς το δεξί χέρι δεν αιματωνόταν σωστά.

Η δασκάλα μητέρα της περιέγραψε τις τελευταίες λίγες εβδομάδες ως «τρενάκι του τρόμου», όμως ανέφερε ότι η κόρη της είναι τόσο αποφασισμένη που δεν πρόκειται να τη σταματήσει τίποτα. Λόγω του κορωνοϊού, ήταν ο μόνος άνθρωπος που επιτρεπόταν να μείνει κοντά της.

 

Από την πλευρά του, ο πατέρας της, με δάκρυα στα μάτια της είχε μιλήσει λίγο πριν από τον ακρωτηριασμό, ωστόσο εκείνη τον καθησύχαζε και του έδινε δύναμη.

«Δεν θα πιστεύατε στα αυτιά σας, αν ακούγατε τι μου έλεγε. Μου μίλησε τόσο υπέροχα. Θα επιστρέψει δριμύτερη», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού.

 

 

Η Vienna, που τώρα θα πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το αριστερό της χέρι, φοιτά στην ακαδημία χορού Elev8 Studios στο Μπέντφορντ από δύο ετών και σήμερα είναι βοηθός στις πολύ μικρές τάξεις, σολίστ και μέλος της διαγωνιστικής ομάδας.

Πηγή: Daily Mail