ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Θέλει να διασχίσει τον Ειρηνικό κολυμπώντας!

Θέλει να διασχίσει τον Ειρηνικό κολυμπώντας!

Ο Ben Lecomte, ήταν ο πρώτος που άνθρωπος που διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό κολυμπώντας το 1998 και τώρα θέλει να θέσει ένα ακόμα ρεκόρ, κολυμπώντας αυτή τη φορά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Lecomte, πέρα από προσωπικό στόχο αποτελεί μια πράξη ευαισθητοποίησης σχετικά με τη ρύπανση των ωκεανών.

Το κολυμβητικό του ταξίδι ξεκίνησε από την πόλη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, διασχίζοντας τα πρώτα 1.000 μίλια. Έχει καλύψει επί της ουσίας το ένα πέμπτο της διαδρομής, θέλοντας άλλα 5.500 μίλια για να την ολοκληρώσει.

Παρά τα έξι χρόνια προετοιμασίας, ο Lecomte και το πλήρωμά του στο ερευνητικό σκάφος ‘Seeker’, που τον ακολουθεί στον πορεία του, χρειάστηκε να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια από την στιγμή της εκκίνησης τον Ιούνιο, όπως τυφώνες, ασθένειες ή επαναπροσαρμογή του ταξιδιού.

Ο Lecomte διανύει περίπου 30 μίλια την ημέρα κολυμπώντας, με τη βοήθεια τρεχουσών ρευμάτων του Ειρηνικού και της δίαιτας που ακολουθεί, των 8.000 θερμίδων. Η απόσταση των 30 μιλίων καλύπτεται περίπου σε 8 ώρες τη μέρα, κατά τις οποίες πέρα από το να κολυμπά ο ίδιος συλλέγει πλαστικά ή άλλα σκουπίδια από τον ωκεανό, που θα βοηθήσουν σε περαιτέρω έρευνες.

Μέχρι σήμερα, η ομάδα του Lecomte έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.300 κομμάτια σκουπίδια σε όλο το ταξίδι του, δηλαδή περίπου τέσσερα σκουπίδια κάθε λεπτό.

Στα θετικά της υπόθεσης, ο Lecomte απολαμβάνει την ομορφιά της φύσης στο κολύμπι του, καθώς είχε την τύχη να δει από κοντά μέδουσες, ξιφίες, δελφίνια φάλαινες και έναν καρχαρία που τον ακολουθούσε για δυο ημέρες.

Πηγή: perierga.gr