ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Το αυτόματο σύστημα μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων του Ρεθύμνου

Το αυτόματο σύστημα μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων του Ρεθύμνου

Από την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε να λειτουργεί στο Ρέθυμνο το καινοτόμο σύστήμα αυτόματης μίσθωσης ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων «Bikeazy», μετά από ένα μήνα δοκιμαστικής λειτουργίας.

Το «Bikeazy», είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Ρεθύμνου και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Τα 300 ποδήλατα που είναι διαθέσιμα δεν έχουν συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης -αν και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει 20 τοποθεσίες για την στάθμευσή τους- καθώς το σύστημα αυτό μέσω του οποίου μισθώνονται δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να σταθμεύει το ποδήλατο σε όποιο σημείο επιθυμεί. Το σύστημα είναι ηλεκτρονικό και μέσα από μια εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί εύκολα να εντοπίζει πιο είναι το κοντινότερο σε αυτόν διαθέσιμο ποδήλατο.

Η διαδικασία ενοικίασης ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου βήμα-βήμα

Εγκαθιστώ την εφαρμογή στο κινητό μου μέσω της σελίδας www.bikeazy.gr, κάνω εγγραφή και με αυτό τον τρόπο ανοίγω ένα προσωπικό λογαριασμό στον οποίο μπορώ να μεταφέρω όσα χρήματα θέλω σε ένα άυλο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ανάλογα με τον χρόνο που θα χρειαστώ. Εναλλακτικά, αγοράζω μια ηλεκτρονική κάρτα από οποιοδήποτε σημείο πώλησής.
Ανοίγω την εφαρμογή στο κινητό μου και εντοπίζω μέσω του χάρτη τα πλησιέστερα μου ποδήλατα, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκομαι.
Πλησιάζω ένα ποδήλατο και στο πίσω μέρος του ποδηλάτου βρίσκω το QRcode του, τοποθετώ από πάνω του το κινητό, ώστε να ξεκλειδώσω το ποδήλατο.
Κάνω χρήση του ποδηλάτου με βάση το χρόνο που έχω προπληρώσει.
Μόλις πραγματοποιήσω τη διαδρομή μου, αφήνω το ποδήλατο όπου βρίσκομαι και το κλειδώνω για να σταματήσει η χρέωση και για να είναι ξανά ελεύθερο προς χρήση.

Διαβάστε την συνέχεια...