ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Το Λάδι Της Κριτσάς Εντυπωσίασε Στις Βρυξέλλες, Στην Καρδιά Της Ευρώπης

Το Λάδι Της Κριτσάς Εντυπωσίασε Στις Βρυξέλλες, Στην Καρδιά Της Ευρώπης

«Αυτό το χρώμα του το μοναδικό, οι ανταύγειές του αν το σηκώσετε στο φως. Λατρεύει γύρω του κι αυτό φως να διαχέει, φως λουσμένο με παράδοση και μεράκι χιλιάδων χρόνων. Πόση γνώση, πόσο χώμα ζυμωμένο με κάματο κι ελπίδα, με τέχνη και σοφία. Με την προσδοκία η λάμψη ικανοποίησης στα μάτια του δημιουργού τη λάμψη του θεϊκού υγρού να συνοδεύσει στο πέρας της διαδικασίας…»


Σκέψεις και λέξεις όχι λογοτεχνικού κειμένου αλλά ενός επισκέπτη στην παρουσίαση που έγινε στις Βρυξέλλες, λίγες μέρες πριν, έξι συνεταιρισμών που παράγουν λάδι, ανάμεσα σε αυτούς και ο Συνεταιρισμός της Κριτσάς.

Ταξίδι στο Βέλγιο λοιπόν, όπου έξι εκλεκτοί συνεταιρισμοί απ’ όλη την Ελλάδα ήταν παρόντες, με το δικό μας, της Κριτσάς να βρίσκεται ανάμεσά τους. Πρόσκληση τιμητική, σε επίδειξη του προϊόντος-φάρου της περιοχής μας. Του λαδιού.
«Οι προσκεκλημένοι στο ελληνικό ποιοτικό εστιατόριο «Στροφιλιά» των Βρυξελλών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ποιότητα και στο ποτήρι τους. Ναι, από τραπέζι σε τραπέζι έκθεσης, ένα ποτηράκι μεγέθους ρακής μας περίμενε όλους, γεμάτο νέκταρ. Για να δοκιμάσουμε, να συγκρίνουμε, να ενθουσιασθούμε με τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.
Ευγενέστατοι οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών εξηγούσαν στον καθένα μας τα μυστικά του υγρού χρυσού (με την ευκαιρία, ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Ζαχαριάδη της Κριτσάς για τη διαρκή, διακριτική αλλά λίαν επαρκή διδασκαλία του)», σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ένας εκ των επισκεπτών της παρουσίασης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Πηγή: anatolh.com

Διαβάστε την συνέχεια...