ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Το τροχόσπιτο της αγάπης στην παραλιακή του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Το τροχόσπιτο της αγάπης στην παραλιακή του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Ένα πετρογκάζ και λίγα μαγειρικά σκεύη, είναι αρκετά για να μοιράσουν ζεστασιά και θαλπωρή, όπως αποδεικνύει το παράδειγμα του Μηνά, του άστεγου που οργανώνει συσσίτια για άλλους άστεγους στην πόλη του Ηρακλείου.

 

Η ιστορία του Μηνά, είχε γίνει γνωστή πριν από περίπου ένα μήνα , όταν είχε μιλήσει στο Ράδιο Κρήτη, για το ιδιότυπο δίκτυο αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους έχουν βρεθεί στο δρόμο και το έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

Σήμερα ο Μηνάς φιλοξενήθηκε ξανά στο Ράδιο Κρήτη  και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, και μίλησε για την νέα δράση που έχει αναλάβει.

 

Μαζί με τη συγκάτοικό του, επίσης άστεγη, κα Όλγα, κατάφεραν να αγοράσουν μια συσκευή πετρογκάζ με ένα μάτι, μια κατσαρόλα και ένα τηγάνι.

Το πετρογκάζ της Όλγας και του Μηνά

Το πετρογκάζ της Όλγας και του Μηνά

Με αυτά τα λιγοστά μέσα και τα τρόφιμα που ευγενικά και ταπεινά προσφέρουν διάφοροι Ηρακλειώτες, ο Μηνάς και η Όλγα, μαγειρεύουν για ακόμα δέκα άστεγους και όπως λέει ο Μηνάς “είναι ευχαρίστησή μας, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε”.

Εχθές το μενού είχε ντόπιο κρητικό κοτόπουλο

Εχθές το μενού είχε ντόπιο κρητικό κοτόπουλο

Το μενού εχθές το το μεσημέρι είχε ντόπιο κοτόπουλο με ρύζι και το βράδυ κοτόπουλο με μακαρόνια, ενώ σήμερα η Όλγα έχει ρίξει στη “φωτιά” φρέσκα ψάρια.

Η Όλγα σήμερα έρξιξε στο τηγάνι φρέσκα ψάρια

Η Όλγα σήμερα έρξιξε στο τηγάνι φρέσκα ψάρια

Όπως επισημαίνει ο Μηνάς, επιδιώκει να γίνει ο κάθε Ηρακλειώτης ένας κρίκος και μαζί να δημιουργήσουν μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης, προσφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του, οσο μπορεί.

Ψάρια που προσέφερε ένας Ηρακλειώτης

Ψάρια που προσέφερε ένας Ηρακλειώτης

Μάλιστα κάνει έκκληση, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να δωρίσει ένα μεγαλύτερο πετρογκάζ, να έρθει σε επικοινωνία μαζί του, καθώς αυτό θα βοηθούσε να μαγειρεύονται ακόμα περισσότερες μερίδες.

Μαγειρεύουν για όσους το έχουν ανάγκη

Μαγειρεύουν για όσους το έχουν ανάγκη

Η δράση του Μηνά και της Όλγας δε σταματά όμως μόνον εκεί. Όπως λέει η Όλγα, το όνειρο τους είναι να καταφέρουν να δημιουργήσουν το Κέντρο Αστέγων Νομού Ηρακλείου, όπου ο καθένας άστεγος της πόλης, θα μπορεί εκεί να βρει ένα ζεστό δωμάτιο, πλυμένα καθαρά ρούχα, ένα πιάτο φαγητό, μια ζεστασιά και μια αγκαλιά.

 

https://www.ekriti.gr