ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Τον βι@σμό δεν τον προκαλεί ούτε το αλκοόλ, ούτε τα προκλητικά ρούχα. Τον βι@σμό τον προκαλεί ο βι@στής

Τον βι@σμό δεν τον προκαλεί ούτε το αλκοόλ, ούτε τα προκλητικά ρούχα. Τον βι@σμό τον προκαλεί ο βι@στής

H Jen Simon (φωτο) είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και μαμά. Περισσότερο γνωστή στην Αμερική, όπου ζει και εργάζεται, έγινε, όταν αποκάλυψε δημόσια το μεγάλο της μυστικό: Παρόλο που ήταν μαμά, είχε εθιστεί στα συνταγογραφούμενα χάπια –και όπως κατάλαβε από τα χιλιάδες μηνύματα που έλαβε από άλλες μαμάδες, δεν ήταν η μόνη.


Η απεξάρτησή της από αυτόν τον εθισμό ήταν και το έναυσμα για να ξεκινήσει να γράφει.

Πριν από έναν περίπου μήνα, η ίδια δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο, περιγράφοντας μια προσωπική της αληθινή ιστορία, με ένα περιστατικό που της συνέβη όταν ήταν πρωτοετής φοιτήτρια. Κρίναμε, λοιπόν, ότι έχει νόημα να το διαβάσουν οι γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία –και να το μεταφέρουν και στα δικά τους παιδιά.

«Όταν ήμουν πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο, ένα βράδυ μέθυσα πάρα πάρα πολύ. Τόσο πολύ που όταν μαζί με τη φίλη μου πήγαμε να συστηθούμε σε κάτι αγόρια, μας ρώτησαν ποια από τις δύο είναι η Jen και εγώ δεν ήξερα τι να απαντήσω. Ένα από αυτά τα αγόρια με τράβηξε κάποια στιγμή σε ένα άδειο δωμάτιο και με φίλησε. Ύστερα από ένα λεπτό άρχισα να πανικοβάλλομαι και του είπα ότι θέλω να φύγω. Οπότε έκανε πίσω και με άφησε. Πώς τα θυμάμαι όλα αυτά, ενώ ήμουν τόσο μεθυσμένη; Γιατί τη στιγμή που βγήκα από το δωμάτιο, συνειδητοποίησα πόσο ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ τυχερή ήμουν.

Ήμουν μεθυσμένη. Ήμουν σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Αλλά δεν με βί@σε κανείς εκείνο το βράδυ, γιατί το αγόρι αυτό δεν ήταν βι@στής.

Μετά το Πανεπιστήμιο μετακόμισα στη Ν. Υόρκη. Ένα βράδυ, αφού είχα βγει, είχε πιει και είχα καπνίσει μαριχουάνα με κάτι φίλους, αποφάσισα να πάρω το μετρό για επιστρέψω στο σπίτι. Μπήκα στη γραμμή μου και σε λίγες στάσεις θα έφτανα στο διαμέρισμά μου στο Brooklyn.

Ωστόσο, λιποθύμησα. Με ξύπνησε ένας ελεγκτής όταν πια το τρένο είχε φτάσει στον τελευταίο σταθμό. Περιέργως, κανείς δεν με είχε πειράξει.

Παρόλο που ήμουν λιπόθυμη και ντυμένη σχετικά προκλητικά, δεν βι@στηκα, γιατί δεν υπήρχαν βι@στές στο μετρό.

Δεν προκαλούν βι@σμό οι επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν προκαλούν βι@σμό τα προκλητικά ρούχα. Δεν προκαλούν βι@σμό τα ναρκωτικά. Το μόνο πράγμα που προκαλεί βι@σμό, είναι οι βι@στές.».

Χιλιάδες ήταν τα μηνύματα που ακολούθησαν κάτω από το κείμενό της, κυρίως από γυναίκες που έλεγαν, ότι είχαν βρεθεί σε αντίστοιχες καταστάσεις ως έφηβες και ότι τα αγόρια σεβάστηκαν το «όχι» τους, ενώ δεν ήταν και λίγες αυτές που είπαν, ότι έχουν πέσει θύματα βι@σμού από τους πρώην άνδρες τους, ανοίγοντας μια τεράστια συζήτηση για το κατά πόσο τα αγόρια, μεγαλώνοντας, μαθαίνουν σωστά την έννοια της «συναίνεσης».

Πηγή: infokids

Διαβάστε την συνέχεια...