ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Τραγικός θάνατος πυροσβέστη από ηλεκτροπληξία στο Σιδηρόκαστρο

Τραγικός θάνατος πυροσβέστη από ηλεκτροπληξία στο Σιδηρόκαστρο

Τραγικό θάνατο βρήκε 45χρονος πυροσβέστης του κλιμακίου Σιδηροκάστρου κατά την διάρκεια της υπηρεσίας. Το απόγευμα της Παρασκευής 28/9 δένδρο στην περιοχή της Σιντικής, έπεσε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια και προκάλεσε μικρής κλιμακας πυρκαγιά.

Κλήθηκε η πυροσβεστική, μέλη της οποίας κατέσβησαν την φωτιά, στη συνέχεια οι πυροσβέστες επιχείρησαν να απομακρύνουν το δένδρο από τα καλώδια της ΔΕΗ.

Ηλεκτροπληξία κατά την κοπή του δένδρου
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο άτυχος πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κοπής του δένδρου, με αλυσοπρίονο τον «χτύπησε» το ρεύμα από τα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο νεκρός είναι στενός συγγενής πρώην βουλευτή των Σερρών.

Σε ανάρτησή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Με λύπη μας σας ενημερώνουμε πως δυστυχώς, πριν λίγο, ακόμη ένας συνάδελφος μας δεν θα επιστρέψει… Σήμερα χάσαμε ακόμη έναν άξιο συνάδελφο σε ώρα του σκληρού καθήκοντος»

Ανακρίσεις για το συμβάν διεξάγει τόσο η Πυροσβεστικη υπηρεσία Σερρών, όσο και η Αστυνομία, ενώ κλήθηκε και ο προϊστάμενος της ΔΕΗ στην περιοχή.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
‘Πένθος στην Πυροσβεστική οικογένεια, από το θάνατο του Πυρονόμου Σάββαρη Σάββα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στο Λιμνοχώρι Σερρών. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα 29 Σεπτεμβρίου στις 16:00, στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Λευκώνα Σερρών”,

Συλλυπητήριο μυνημα της ΥΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά
“Συντετριμμένη ενημερώθηκα για την απώλεια του ήρωα πυροσβέστη μας Πυρονόμου Σάββα Σάββαρη, που έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος. Ως πολιτεία, αλλά και ο καθένας μας προσωπικά, οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που αφήνει πίσω του και να τιμήσουμε με κάθε τρόπο τη αυτοθυσία του. Στέλνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη.

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας”

 

Διαβάστε την συνέχεια...