ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 7 μέρες: Κέρδισε τη μάχη ο 20χρονος Στέλιος που ήταν στο 5ο βαγόνι στα Τέμπη

Βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 7 μέρες: Κέρδισε τη μάχη ο 20χρονος Στέλιος που ήταν στο 5ο βαγόνι στα Τέμπη

Βαθύτατα συγκινημένος ο πατέρας ενός 20χρονου που επέβαινε στο μοιραίο Intercity ενημέρωσε πως ο γιος του αποσωληνώθηκε και τους χαμογέλασε
Βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 7 μέρες: Κέρδισε τη μάχη ο 20χρονος Στέλιος που ήταν στο 5ο βαγόνι στα Τέμπη

Τζωρτζίνα Φράγκου
diaforetiko.gr

 

Βαθύτατα συγκινημένος είναι ο πατέρας ενός 20χρονου που επέβαινε στο μοιραίο Intercity και μας ενημέρωσε πως ο γιος του αποσωληνώθηκε και τους χαμογέλασε.

Πιο συγκεκριμένα, η υγεία του 20χρονου όπως είπε ο πατέρας του Νίκος Στρατέλος βελτιώνεται σταθερά και αυτό αποτελεί ένα πολύ χαρμόσυνο νέο μέσα στον θρήνο που άφησε πίσω της η τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Νίκος Στρατέλος, σημείωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το παιδί αναμένεται να μεταφερθεί σε δωμάτιο. Ο πατέρας, ευχαρίστησε τους γιατρούς τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όσο και αυτούς του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το παιδί μου σώθηκε αλλά δεν μπορώ να το χαρώ, γιατί άλλοι γονείς δεν μπόρεσαν να νιώσουν το ίδιο».

Ο πατέρας του νεαρού έκανε και μία παράκληση να μην παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην τραγωδία αυτή. «Μπήκαν στην προεκλογική περίοδο και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Δικαιοσύνη δεν είναι να τιμωρηθεί ο σταθμάρχης, αλλά όσοι έβαλαν έναν ανίκανο άνθρωπο σε ένα πόστο που είχε να κάνει με ζωές. Σεβασμός στους ανθρώπους, να θάψουν τα παιδιά τους και να φύγουν όσοι είναι στο νοσοκομείο για τα σπίτια τους».

Όπως είπε ο πατέρας του 20χρονου, ο γιος του ο Στέλιος «ήταν στο 5ο βαγόνι, πήγε στο πρώτο για να πάρει κάτι και τη στιγμή της σύγκρουσης βγήκε μαζί με άλλα παιδιά από ένα σπασμένο τζάμι».

 

Ο Στέλιος ταξίδευε μαζί με την φίλη του, τη Βασιλική. Κάποια στιγμή σηκώθηκαν για να πάρουν κάτι να φάνε από κυλικείο. Εκείνα ακριβώς τα λεπτά συνέβη το μοιραίο. Σύγκρουση, σίδερα και φωτιά παντού. Τα δύο νεαρά παιδιά πιάστηκαν χέρι – χέρι και προσπαθούσαν να βγουν από το βαγόνι.

 

 

Τελικά τα κατάφεραν μέσα από μια τρύπα που είχε δημιουργηθεί στο πάτωμα, ενώ οι φλόγες βρίσκονταν από πάνω τους.
Η Βασιλική και ο Στέλιος έσπρωχναν και βοηθούσαν ο ένας τον άλλον και έτσι κατάφεραν να βγουν στο οδόστρωμα, με τον 20χρονο να είναι ένας από τους πρώτους τραυματίες που περιέθαλψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας, όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, λόγω των εγκαυμάτων που έφερε. Ο 20χρονος όμως είχε εισπνεύσει καπνό και διασωληνώθηκε.
«Δεν πρόλαβε να γίνει το πρώτο μνημόσυνο των παιδιών και αυτοί τσακώνονται για το ποιος φταίει»
Ο πατέρας του Στέλιου λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς το νοσηλευτικό προσωπικό και των δύο νοσοκομείων που έκανε τα αδύνατα δυνατά για το παιδί του. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην έλλειψη συστήματος τηλεδιοίκησης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έπρεπε 400 άτομα να στηριχτούν σε έναν μόνο άνθρωπο;».

«Ντρέπομαι γι’ αυτούς τους ανθρώπους που λέγονται πολιτικοί, είναι γελοίοι», είπε ακόμα και συμπλήρωσε: «Δεν πρόλαβε να γίνει το πρώτο μνημόσυνο των παιδιών και αυτοί τσακώνονται για το ποιος φταίει».