ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Ύπνος με ανεμιστήρα: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό – Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

Ύπνος με ανεμιστήρα: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό – Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

Ανοιχτός ανεμιστήρας: Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ανεμιστήρα την ώρα του ύπνου. Δηλαδή, κοιμούνται και τους χτυπά, ο αέρας του ανεμιστήρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν, ο ανεμιστήρας, να παραμένει κλειστός κατά τη διάρκεια του ύπνου. Για ποιους λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω.

 

Αναλυτικότερα:

 

Ανοιχτός ανεμιστήρας – Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν τέσσερις λόγοι για να μην κοιμάστε, με ανοιχτό ανεμιστήρα

– Αλλεργικές αντιδράσεις: Καθώς ένας ανεμιστήρας κινεί τον αέρα γύρω από το δωμάτιο, ανασηκώνει σκόνη και γύρη που κατακάθεται σε κάθε δωμάτιο. Μοιραία, αυτά φτάνουν στην μύτη σας και τα εισπνέετε καθώς κοιμάστε. Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα, το να κοιμάστε με τον ανεμιστήρα ανοιχτό θα μπορούσε να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα. Επίσης, ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον ανεμιστήρα σας. Αν έχει συλλέξει σκόνη στις λεπίδες του, τότε αυτά τα σωματίδια θα εκτοξεύονται στον αέρα κάθε φορά που τον ενεργοποιείτε.

 

– Ξηρός αέρας: Ένα σταθερό κύμα αέρα στο σώμα σας μπορεί να προκαλέσει ξηρό δέρμα. Οι λοσιόν και οι ενυδατικές κρέμες θα βοηθήσουν να αποφευχθεί αυτό, αλλά εάν το δέρμα σας είναι υπερβολικά ξηρό, πρέπει να προσέχετε και να παρακολουθείτε το δέρμα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν το “στεγνώνετε” ακόμα περισσότερο με τον ανεμιστήρα.

 

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι μερικοί άνθρωποι κοιμούνται με τα μάτια τους εν μέρει ανοιχτά. Παράξενο, αλλά συμβαίνει! Και πάλι, μια σταθερή ροή αέρα θα στεγνώσει τα μάτια σας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό. Εάν φοράτε φακούς επαφής όταν κοιμάστε, αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται επίσης με το στόμα τους ανοιχτό και η συνεχής ροή αέρα πιθανόν να στεγνώσει το στόμα και τον λαιμό τους.

 

 

Ανοιχτός ανεμιστήρας – Συμβουλές για το σπίτι: Οι υπόλοιποι λόγοι για να μην κοιμάστε, με ανοιχτό ανεμιστήρα

 

– Ερεθισμός των ρινικών κόλπων: Το σταθερό ρεύμα αέρα έχει επίσης την τάση να στεγνώνει τις ρινικές οδούς. Εάν η ξηρότητα είναι ιδιαίτερα ακραία, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το σώμα σας να παράγει περίσσεια βλέννας, για να προσπαθήσει να την “αντισταθμίσει”. Αυτό με την σειρά του θα σας κάνει πιο επιρρεπείς σε βουλωμένη μύτη και πονοκεφάλους.

 

– Πόνος στους μυς: Οι άνθρωποι που κοιμούνται με ένα ρεύμα αέρα να τους χτυπάει απευθείας στο σώμα μπορεί να ξυπνήσουν με δύσκαμπτους, ή επώδυνους μυς. Αυτό συμβαίνει επειδή ο συμπυκνωμένος ψυχρός αέρας μπορεί να κάνει τους μύες να είναι τεταμένοι και να προκληθούν κράμπες. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα κοινό για τους ανθρώπους που κοιμούνται με τον ανεμιστήρα κοντά στο πρόσωπο και τον λαιμό τους. Εάν έχετε ξυπνήσει με ένα “πιασμένο” σβέρκο το πρωί, μπορεί να οφείλεται στο συνεχές ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα.

 

 

fryktwria