ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / «Ζητούμενο δεν είναι τα Χριστούγεννα αλλά αν θα σουβλίσουμε αρνί. Όσοι κοινωνούν να έχουν δικό τους κουτάλι»

«Ζητούμενο δεν είναι τα Χριστούγεννα αλλά αν θα σουβλίσουμε αρνί. Όσοι κοινωνούν να έχουν δικό τους κουτάλι»

Ματίνα Παγώνη: Πρόκειται για τη συντονίστρια διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”. Η ίδια παραχώρησε συνέντευξη στα «ΝΕΑ». Μεταξύ άλλων, η ίδια αναφέρθηκε στις δηλώσεις της για τα κρούσματα, αλλά και για το πώς μπορούν να επέλθουν θετικά αποτελέσματα. Αναλυτικότερα, όλα όσα ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα – Πειραιά:

 

Ματίνα Παγώνη: «Αύξηση κρουσμάτων, παρά τα μέτρα»

Οι γιατροί που βιώνουν καθημερινά το σκληρό πρόσωπο του κορωνοϊού στα νοσοκομεία εκφράζουν έντονη ανησυχία. Αυτή αφορά εκείνα που θα ακολουθήσουν τον χειμώνα. “Παρότι έχουμε μπει στην τέταρτη εβδομάδα των μέτρων, τα κρούσματα δεν μειώνονται. Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση” δηλώνει στα “ΝΕΑ”.

Μοιραία, η αγωνία της ιατρικής κοινότητας πηγάζει από το γεγονός ότι η χώρα εισέρχεται στον Νοέμβριο με υψηλό ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κι ενώ η γρίπη και οι λοιπές ιώσεις του αναπνευστικού αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εν μέσω της πανδημίας που προκαλεί ο ιός SARS- Cov-2. Υπό τις συνθήκες αυτές, η δρ. Παγώνη σημειώνει ότι “το ζητούμενο δεν είναι εάν θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα αλλά ακόμα και αν θα ντυθούμε μασκαράδες ή αν θα σουβλίσουμε το αρνί”.

 

Ματίνα Παγώνη: «Το στοίχημα δεν έχει χαθεί»

Η ίδια όμως, εκτιμά, σύμφωνα με τα “ΝΕΑ”, ότι το στοίχημα δεν έχει χαθεί: “Εάν τηρούσαμε όλοι τα μέτρα, φορούσαμε μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και υπήρχαν αυξημένοι έλεγχοι με έμφαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την τήρηση του περιορισμένου αριθμού επιβατών, τότε θα πετυχαίναμε τη μείωση των κρουσμάτων. Πιθανότατα ακόμη και σε δύο μήνες να βλέπαμε θετικά αποτελέσματα” καταλήγει η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ.

 

 

Μ. Παγώνη: Τι δήλωσε για το κάλεσμα του Μητροπολίτη Κοζάνης

Για το κάλεσμα του Μητροπολίτη Κοζάνης προς τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι πρόκειται για παράδειγμα προς αποφυγή και συνέστησε σε όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν να χρησιμοποιούν ένα αποστειρωμένο πλαστικό κουταλάκι από το σπίτι τους.

 

enimerotiko