Ζουμερά μπιφτέκια: Επιθυμείτε να κάνετε λαχταριστά και νόστιμα μπιφτέκια; Ψάχνετε τρόπο για να είναι ταυτόχρονα, αφράτα και ζουμερά; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε ευλαβικά τις οδηγίες από την παρακάτω συνταγή. Πρόκειται να φτιάξετε μπιφτέκια, σαν να τα πήρατε έτοιμα από ένα καταπληκτικό restaurant. Αναλυτικότερα:
Ζουμερά μπιφτέκια – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν οι τρόποι για να πετύχετε νόστιμα μπιφτέκια, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Ζουμερά μπιφτέκια – Εύκολη συνταγή: Πώς να πετύχετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια
– Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λιγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.
– Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.
– Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.
– Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.
– Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.
– Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμά για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.