ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / «Μην χρησιμοποιούμε κλιματιστικά στο σπίτι αν δεν είναι απαραίτητο – Ποιος ο σωστός τρόπος χρήσης τους»

«Μην χρησιμοποιούμε κλιματιστικά στο σπίτι αν δεν είναι απαραίτητο – Ποιος ο σωστός τρόπος χρήσης τους»

Δημήτρης Χατζηγεωργίου:

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος προχώρησε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Έλληνας λοιμωξιολόγος μίλησε για τη χρήση των κλιματιστικών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη φρέσκου αέρα από τη χρήση του κλιματιστικού.

Αναλυτικότερα:


Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Τι επεσήμανε στην αρχή για τα κλιματιστικά

Αναφερόμενος στα κλιματιστικά τόνισε για τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού: «Όταν πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσουν, ο αέρας, θα πρέπει να διοχετεύεται μέσα στο χώρο. Θα πρέπει να είναι κατά το δυνατό φρέσκος αέρας. Επιπλέον, να μην γίνεται ανακύκλωση του». Αναφερόμενος στα οικιακά κλιματιστικά είπε να μην τα χρησιμοποιούμε αν αυτό δεν είναι απόλυτα απαραίτητο. «Αν πρέπει απαραίτητα θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Όμως, να γίνεται χρήση, έχοντας ανοιχτό κάποιο παράθυρο. Σκοπός είναι να ανανεώνεται ο αέρας στο χώρο».

Δημήτρης Χατζηγεωργίου:

Τι ανέφερε στη συνέχεια για τα κλιματιστικά και το συγχρωτισμό στις παραλίες
Ο καθαρισμός τους όπως τόνισε θα πρέπει να γίνεται περισσότερο από μια φορά το χρόνο. Αυτό, θα πρέπει να γίνεται, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο Υγείας. «Τα κλιματιστικά που έχουμε στο σπίτι μας δεν είναι επικίνδυνα. Ιδίως αν δεν είχαμε κρούσμα κορονοϊού στο περιβάλλον» επισήμανε.

Μιλώντας για τον συγχρωτισμό στις παραλίες, εξήγησε: «Όσος περισσότερος κόσμος μαζεύεται σε μία παραλία τόσο περισσότερο αυξάνονται ο κίνδυνος. Γι’ αυτό θα πρέπει ακόμα και στην παραλία και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους να τηρούνται τα 2 μέτρα απόσταση μεταξύ μας».

Διαβάστε την συνέχεια...