ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 30χρονη με σύνδρομο down που δε τη προσλάμβανε κανείς έφτιαξε δική της επιχείρηση και οι πελάτες κάνουν ουρές

30χρονη με σύνδρομο down που δε τη προσλάμβανε κανείς έφτιαξε δική της επιχείρηση και οι πελάτες κάνουν ουρές

30χρονη με σύνδρομο Down: Πρόκειται για την ιστορία της τριαντάχρονης, Collette Divitto. Η ίδια γεννήθηκε, με σύνδρομο Down. Ωστόσο, κατάφερε να επιτύχει στη ζωή της. Αυτό, διότι έγινε επιτυχημένη επιχειρηματίας.

Η ίδια καταφέρνει και πουλά τα πιο λαχταριστά και γευστικά μπισκότα.

 

 

30χρονη με σύνδρομο Down: «Κανείς δεν θα προσλάμβανε, για αυτό αποφάσισα να ανοίξω την δική μου επιχείρηση»

Η Collette είναι σήμερα ιδιοκτήτρια ενός φούρνου στη Βοστώνη που λέγεται Collettey’s cookies και πουλάει τα πιο νόστιμα μπισκότα. H αγάπη της για το ψήσιμο ξεκίνησε όταν ήταν στο Λύκειο καθώς από την ηλικία των 15 έψηνε συνέχεια στον ελεύθερο χρόνο της στην κουζίνα της οικογένειας. Όταν αποφοίτησε, μετακόμισε στη Βοστώνη και άρχισε να ψάχνει για δουλειά. Η μια απόρριψη ερχόταν όμως μετά την άλλη. Σε όσες συνεντεύξεις κι αν πήγε, έβρισκε μπροστά της κλειστές πόρτες και ευγενικές απορρίψεις. Οι περισσότεροι κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι δεν ταίριαζε στο προφίλ της εταιρίας.

«Ηταν λυπηρό και ταυτόχρονα πολύ σκληρό» σημειώνει χαρακτηριστικά η 26χρονη στο People. «Εγώ αισθάνομαι ότι δεν με ήθελαν στη δουλειά επειδή έχω σύνδρομο Down. Κανείς δεν θα προσλάμβανε, για αυτό αποφάσισα να ανοίξω την δική μου επιχείρηση» προσθέτει.

 

Το χόμπι που έγινε επάγγελμα

Παρά την μεγάλη της απογοήτευση, η Collette αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και να ανοίξει την δική της επιχείρηση μετατρέποντας το χόμπι της στο ψήσιμο σε επάγγελμα. Με τη βοήθεια της μητέρας και της αδελφής της ξεκίνησε την δική της επιχείρηση στα 26 της με μπισκότα που έφτιαχνε η ίδια με μυστική συνταγή, με σοκολάτα και κανέλα.

Όταν η ιστορία της δημοσιεύτηκε στο CBS Boston, οι παραγγελίες εκτοξεύτηκαν! Η Collette πλέον δέχεται παραγγελίες από όλη την Αμερική και είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας. Μάλιστα, είναι πολύ χαρούμενη που λόγω της αυξημένης δουλειάς της μπορεί να προσλάβει προσωπικό με ειδικές ανάγκες και να προσφέρει χαρά σε όσους τους κλείνουν τις πόρτες, όπως έκαναν και σε εκείνη.

Η 30χρονη με σύνδρομο Down ελπίζει μέσα από την δική της ιστορία να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ακολουθούν τα όνειρά τους και να μην το βάζουν κάτω, πάρα τις δυσκολίες που θα συναντήσουν.

 

 

www. newsitamea.gr