ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Άλλαξε ο Ζάεφ τις δηλώσεις του για την Μακεδονία μετά τον σάλο! Διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας

Άλλαξε ο Ζάεφ τις δηλώσεις του για την Μακεδονία μετά τον σάλο! Διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας

– Λίγο καιρό μετά από την συμφωνία των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ ξεκαθάριζε ότι “η βόρεια Ελλάδα είναι βόρεια Ελλάδα, ενώ Μακεδονία είναι μόνο το κράτος της ΠΓΔΜ”

– Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τόνιζε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο μόνος τρόπος για να “αναγνωριστεί η Βόρεια Μακεδονία” από όλο τον κόσμο – Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας
Σε αναδίπλωση των δηλώσεων του για τη Μακεδονία, στο πρακτορείο ΜΙΑ, προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διπλωματική παρέμβαση από την Αθήνα, που εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της για όσα είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξη του, ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για ακόμη μία φορά για την συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας ότι «η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε.

Λίγες ώρες μετά, στο πρακτορείο ΜΙΑ, αντικαταστάθηκε η επίμαχη δήλωση Ζάεφ, με την εξής: «Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος της Μακεδονίας βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας είναι η χώρα μας και κανένας δεν μπορεί αυτό να μας το αρνηθεί».

Πηγή:newsit

 

Διαβάστε την συνέχεια...