ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Αναβιώνει η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού με κατσούνες

Αναβιώνει η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού με κατσούνες

Εκρηκτικό» παραμένει το κλίμα ανάμεσα στα μέλη δύο οικογενειών από την Μεσσαρά μετά το σοβαρότατο επεισόδιο που είχε σημειωθεί πριν από περίπου πέντε χρόνια που είχε ως αποτέλεσμα δύο αδέρφια να διακομιστούν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το ένα σε κρίσιμη κατάσταση με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης τα δύο αδέρφια ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα με μαγκούρες σε ενέδρα που τούς είχαν στήσει τέσσερις άνδρες, συγγενείς μεταξύ τους, στην περιοχή του Καλαμακίου. Οι παθόντες μόλις είχαν αναχωρήσει από το ποιμνιοστάσιο τους και επέστρεφαν στο χωριό τους.

Στην διαδρομή, σε ένα στενό πέρασμα, ένα ΙΧ έκλεισε το δρόμο. Σε κλάσματα δευτερολέπτου από το όχημα πετάχτηκαν τέσσερα άτομα με μαγκούρες στα χέρια και τους επιτέθηκαν με μανία. Τους χτυπούσαν αδιακρίτως σε όλο το σώμα και κυρίως στο κεφάλι.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι οι δράστες της επίθεσης τους παράτησαν μόνο όταν ο ένας αδερφός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, ανήμπορος να αντιδράσει. Ο έτερος τραυματίας με όσες δυνάμεις του απέμειναν σύρθηκε μέχρι τον αδερφό του και κάλεσε τηλεφωνικά βοήθεια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ο βαριά τραυματισμένος παρέμεινε στην Εντατική του Βενιζελείου για δέκα ημέρες. Οι παθόντες κατονόμασαν τους τέσσερις δράστες, τους οποίους όπως υποστηρίζουν, αναγνώρισαν με βεβαιότητα.

Απέδωσαν την επίθεση σε παλαιότερο επεισόδιο ζωοκλοπής-ζωοκτονίας, υπόθεση που επρόκειτο να εκδικαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υποστηρίζεται ότι επειδή από την πλευρά τους δεν υπαναχωρούσαν ώστε να επέλθει κάποιος συμβιβασμός, οι εμπλεκόμενοι θέλησαν να τους εκφοβίσουν με την βία.

Από την πλευρά τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είχαν την παραμικρή συμμετοχή στο επεισόδιο και υποστηρίζουν, επικαλούμενοι διάφορους μάρτυρες, ότι την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν αλλού. Άλλος στο ποιμνιοστάσιο, άλλος στο καφενείο, άλλος στον οδοντίατρο και άλλος στο σπίτι του όπου έκανε τραπέζι σε φίλους.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όμως διακόπηκε τελικά για τις 30 του μηνός. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα παραμένει τεταμένο και είναι ενδεικτικό ότι πριν την έναρξη της δίκης επιστρατεύτηκε ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί της Αστυνομίας προκειμένου να ελέγξει την αίθουσα.