ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Απάνθρωπες συμπεριφορές στο ΓΝ Λευκωσίας καταγγέλει κόρη θανόντα με κορωνοϊό

Απάνθρωπες συμπεριφορές στο ΓΝ Λευκωσίας καταγγέλει κόρη θανόντα με κορωνοϊό

Της Δήμητρας Μακρυγιάννη

Γροθιά στο στομάχι τα όσα περιγράφει μέσω δημόσιας επιστολής της προς τον Υπουργό Υγείας, κόρη θανόντα με κορωνοϊό.

Περιγράφει στον Alpha, συμπεριφορές νοσηλευτών και νοσηλευτριών του χειρουργικού θαλάμου Β’ του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν ο πατέρας της.

Άντρη Νικολαΐδου- Κόρη θανόντα με κορωνοϊό
Το πρώτο βράδυ που μπήκε ο πατέρας μου, στον θάλαμο τον χειρουργικό ΄Β, κάποια στιγμή είχε έναν θέμα με τα μόνιτορ του, με το οξυγόνο του που ανεβοκατέβαινε και χτύπησε το κουδούνι για να ζητήσει βοήθεια. Ήταν μετά τα μεσάνυχτα και ήταν έξαλλος ο νοσηλευτής. Του θύμωσε γιατί να τον ενοχλήσουν. Αν είναι δυνατόν. Αν αυτοί οι νοσηλευτές δεν φροντίζουν τουλάχιστον οι ασθενείς τους να έχουν μια καλή ψυχολογία πως βιώνει ο κάθε ασθενής αυτή την περιπέτεια, αυτόν τον γολγοθά που έχει να διανύσει.

Και δεν ήταν μόνο ένα περιστατικό, όπως αναφέρει..

Άντρη Νικολαΐδου- Κόρη θανόντα με κορωνοϊό
Το πρόγευμα των ασθενών και γενικότερα το φαγητό τους καθόλη την διάρκεια της ημέρας, το άφηναν σε ένα τραπεζάκι στην είσοδο και έπρεπε όποιος από εκεί τους ασθενείς ένιωθε πιο καλά να βγάλει το οξυγόνο του για να πάει να φέρει το φαγητό στους υπόλοιπους και στον εαυτό του.

Δυσκολίες αντιμετώπιζαν και στο θέμα της ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας του πατέρα της.

Άντρη Νικολαΐδου- Κόρη θανόντα με κορωνοϊό
Αντιμετωπίσαμε κάποιες συμπεριφορές που όπως έγραψα και στην επιστολή μου ένιωθα οτι πραγματικά τους διέκοπτα από κάτι, οτι δυσκολεύονταν να απαντήσουν. Έδειχναν μιαν απροθυμία να ενημερώσουν.

Στην επιστολή της από την άλλη, συγχαίρει το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της μονάδας αυξημένης φροντίδας καθώς και της μονάδας εντατικής θεραπείας 2, για την φροντίδα που έδιναν στον πατέρα της καθόλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

Άντρη Νικολαΐδου- Κόρη θανόντα με κορωνοϊό
Υπάρχουν οι νοσηλευτές οι οποίοι κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει, όπως οφείλουν να κάνουν το λειτούργημα που ασκούν, έχουν καλή συμπεριφορά και πρωτίστως προσπαθούν να κάνουν οτι περνά από το χέρι τους για την φροντίδα του ασθενή τους.

Πηγή: www.alphanews.live