ΔΕΙΤΕ...
Home / VIDEO / Αυτή η Χανιώτισσα έκανε τον χώρο της μόδας να μιλάει για την Κρήτη!

Αυτή η Χανιώτισσα έκανε τον χώρο της μόδας να μιλάει για την Κρήτη!

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι η ελληνική τέχνη και η μυθολογία θα μπορούσαν να αποτυπωθεί πάνω σε παπούτσια; Μοντέρνες μπαλαρίνες που ξεχωρίζουν στο χώρο της μόδας διεθνώς;

Μόλις τελείωσαν τα σόου της στην Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, όλοι οι δημοσιογράφοι από το Impression, το Harper’s Bazaar, το L’officiel και ένα σωρό άλλα διάσημα έντυπα, έγραφαν για την νέα ανερχόμενη σχεδιάστρια από την Ελλάδα.

Η Έλλη, είναι η σχεδιάστρια απ’ τα Χανιά που μαζί με τον άντρα της φτιάχνουν μοναδικά χειροποίητα παπούτσια και αξεσουάρ.

Είναι απ’ τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη.

Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που επιλέγουν να μελετήσουν την τέχνη να την ακολουθήσουν και εργάζονται όσο περισσότερο μπορούν για να την υποστηρίξουν.

Η Έλλη Λυραράκη η γλυκιά Κρητικοπούλα, που με τα υπέροχα σχέδιά της προβάλει την Κρήτη την τέχνη και την ιστορία της.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. «Σπούδασα μουσική γιατί ήθελα… και διακόσμηση εσωτερικών χώρων γιατί έπρεπε… για την οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας υφασμάτων, την οποία και ανέλαβα σε νεαρή ηλικία», λέει η ίδια.

«Πριν από 8 χρόνια αποφασίσαμε με τον άντρα μου, ο οποίος γνωρίζει την τέχνη της υποδηματοποιίας να δημιουργήσουμε το δικό μας εργαστήριο κατασκευής σανδαλιών στα Χανιά. Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι…».

Η Έλλη σκέφτηκε και μετέφερε τις κομψές, γαλάζιες κυρίες από τις τοιχογραφίες της Κνωσού στα μοναδικά mules που σχεδιάζει και τα παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας του στο Παρισιού.

Έτσι έκανε την παρουσία της κάτι παραπάνω από αισθητή στο Paris Fashion Week. Η σχεδιάστρια από την Κρήτη, ξεχώρισε με τις ιδιαίτερες δημιουργίες της.

Πηγή: neakriti