ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Black Friday 2018: Αποφασίστε τι αξίζει να αγοράσετε τώρα και τι αξίζει να περιμένετε

Black Friday 2018: Αποφασίστε τι αξίζει να αγοράσετε τώρα και τι αξίζει να περιμένετε

Η Black Friday 2018 δεν είναι πλέον μακριά. Η 23η Νοεμβρίου έρχεται και όπως τα καταστήματα ετοιμάζονται για τις προσφορές έτσι πρέπει να προετοιμαστούν και οι καταναλωτές.

Τα ρούχα είναι εποχιακά. Όταν τα καταστήματα περνούν στην χειμερινή περίοδο ρίχνουν τις τιμές στα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά ρούχα. Ωστόσο τα χειμερινά ρούχα θα βρίσκονται στα εκπτωτικά ράφια της Black Friday 2018 στην Ελλάδα.

Οι προσφορές της Black Friday 2018 στην Ελλάδα σε μεγάλες συσκευές (πλυντήρια, στεγνωτήρια, ψυγεία και άλλα) είναι γενικά καλές. Επομένως σχεδιάστε τι ηλεκτρικές συσκευές χρειάζεστε τώρα έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι την Black Friday.

Επιπλέον, αν ανακαινίζετε ένα δωμάτιο και ψωνίζετε από ένα ανεξάρτητο κατάστημα επίπλων, τότε μπορείτε να διαπραγματευτείτε την τιμή αν αγοράζετε πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε μέχρι την Black Friday ελπίζοντας να βρείτε μια προσφορά σε ένα κομμάτι.

Οι τηλεοράσεις είναι γενικά στις προσφορές της Black Friday. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε προσεκτικοί έτσι ώστε να αποφύγετε ανώνυμες τηλεοράσεις χαμηλής ποιότητας.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου:

Συστήνεται στους καταναλωτές να διενεργούν έρευνες αγοράς για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν κατά την περίοδο που θα προηγηθεί της αναφερόμενης δράσης, ώστε να διαμορφώσουν οι ίδιοι πραγματική εικόνα του μεγέθους των εκπτώσεων και προσφορών που θα εφαρμοστούν την Black Friday
Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την ημέρα πραγματοποίησης της δράσης, το όφελος για τους ίδιους από εφαρμογή εκπτώσεων/προσφορών θα πρέπει να προκύπτει σαφώς από τις αναγραφόμενες επί των πινακίδων των προϊόντων τιμών (τιμή πριν και τιμή μετά την πραγματοποίηση της δράσης).


Οι έμποροι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις της Κωδικοποίησης Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) αναφορικά με τις «Πρακτικές πώλησης με μειωμένη τιμή ή παροχή πρόσθετου οφέλους προϊόντων και υπηρεσιών» (βλ. άρθρο 78). Η διαπίστωση παραβάσεων κυρώνεται βάσει των διατάξεων της παρ.9 άρθρο 78 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (για είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας) και του άρθρου 21 του ν. 4177.13 (για όλα τα άλλα καταναλωτικά αγαθά).
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 15 του ν.4177/2013, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα, εκτός αν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις των οικείων Αντιπεριφερειαρχών σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου.
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι καταναλωτές μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους για τυχόν παραβάσεις που διαπιστώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (http://www.1520.gov.gr/) καθώς και στην τηλεφωνική γραμμή 1520 η οποία είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές τις καθημερινές από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.
newsbeast

Διαβάστε την συνέχεια...