ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι κληρικοί!!!

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι κληρικοί!!!

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι κληρικοί: Θα πολεμήσουμε να μην περάσει η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου λέει ο Πρόεδρος Κληρικών Ελλάδος

Την έντονη διαφωνία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος με τη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Σελλής.

«Θα πολεμήσουμε να παραμείνει το σημερινό καθεστώς» τόνισε κατηγορηματικά ο π. Γεώργιος Σελλής, μιλώντας στο protothema.gr, εξηγώντας πως θα αγωνιστούν για ό,τι τους αφορά – να παραμείνουν, δηλαδή, δημόσιοι υπάλληλοι – ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία έγινε χωρίς να ερωτηθεί κανείς. «Έγινε ερήμην των κληρικών και νομίζω ότι έγινε και ερήμην των μητροπολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

9.300 παπάδες, 7.270 γιατροί, βρες το λάθος!!!

Σημειώνεται ότι οι κληρικοί του Συνδέσμου, σύμφωνα με τον πρόεδρό του είναι περίπου 8.000. Ο π.Γεώργιος Σελλής είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει ο Ιερός Σύνδεσμος προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις των κληρικών και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας ότι «με αγώνες μπήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο, δεν μπορεί να μας πάρουν κεκτημένα δικαιώματα ο Αρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός που συμφώνησαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν».

Όπως προβλέπεται από τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου οι κληρικοί πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, ωστόσο το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί την Εκκλησία με ποσό ίσο με τις ανάγκες μισθοδοσίας, που θα διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο.

Τα βασικά της συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας
ΕΝΦΙΑ και στα Μοναστήρια

info: left.gr

Διαβάστε την συνέχεια...