ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

Αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

Αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων: Αυξήσεις έως και 20% φέρνουν οι ασφαλιστικές για τις ασφάλειες αυτοκινήτων!!!

Άσχημα τα νέα για τους ιδιοκτήτες ΙΧ στην Ελλάδα προκύπτουν από τους υπολογισμούς των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις ασφάλειες αυτοκινήτου. Μάλιστα, οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμα και για αύξηση στο 20% για τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για την τσέπη των ιδιοκτητών!!!

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν, λόγω οικονομικής κρίσης, μειώσεις που αθροιστικά έφτασαν ως και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι εταιρείες του κλάδου υπολογίζουν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να καταγράφουν ζημιές και έτσι θεωρείται μονόδρομος η αύξηση στα ασφάλιστρα.

Όπως λέει στην εφημερίδα “Το Έθνος” ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Ζορμπάς, οι ανατιμήσεις θα είχαν έρθει από το 2016, θα ήταν περί το 9%, ωστόσο οι εταιρείες βρήκαν νέους πελάτες στον τεράστιο όγκο των ανασφάλιστων και έτσι οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα πήγαν για αργότερα.

Τώρα οι εταιρείες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τις αυξήσεις στα συμβόλαια από τις αρχές του επόμενου έτους και αυτές υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν σε διψήφια επίπεδα με έναν πρώτο υπολογισμό να μιλάει για αυξήσεις μεταξύ 15% και 20%.

Για τις αυξήσεις βέβαια θα ληφθεί υπόψη και το προφίλ του κάθε οδηγού, από τα τροχαία τα οποία έχει προκαλέσει ως τον τόπο που ζει κλπ.

Η μόνη ελπίδα που έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτου είναι ο ανταγωνισμός να κρατήσει σε χαμηλότερα επίπεδα τις αυξήσεις και τουλάχιστον για αρχή αυτές να μην ξεπεράσουν κατά πολύ το 10%.

Υποχρεωτική η ασφάλιση και στα ακινητοποιημένα ΙΧ